Home > Reisbestemmingen > Noord-Amerika > Een roadtrip door de USA; de 3 mooiste routes!
vrouw houdt Amerikaanse vlag vast tijdens road trip

Een roadtrip door de USA; de 3 mooiste routes!

Het mooie weer van de afgelopen dagen doet ons gelijk denken aan de heerlijke vakanties die komen gaan. Wellicht heb jij al een vakantie geboekt of ga je dit binnenkort doen. Weet jij nog niet goed welke richting op te gaan? Dan hebben voor jou een échte aanrader! Zoals de titel al doet vermoeden: een roadtrip door de USA! Een trip waarbij je te maken krijgt met verschillende klimaten, invloeden, mensen en voeding. Want iedere Amerikaanse staat verschilt wat dat betreft enorm. Het doen van een road trip in de USA is dan ook top om te doen. Ben jij nieuwsgierig en avontuurlijk aangelegd? Dan is dit wat jij zoekt!

Roadtrip 1: New York –  Philadelphia – Washington D.C. – Savannah – Orlando – Miami

We starten met een road trip van 2900 kilometer lang: van New York naar Miami. De eerste dagen geniet je in de Big Apple en die dagen heb je hard nodig. Er valt namelijk enorm veel te zien in deze wereldstad met maar liefst 22,1 miljoen inwoners. Waaronder één van de grootste parken ter wereld Central Park en de tofste straatartiesten. Zijn deze dagen eenmaal voorbij? Dan reis je per trein door naar Philadelphia waar je natuurlijk een bezoekje brengt aan de welbekende Independence Hall. Vervolgens reis je nogmaals per trein door naar de hoofdstad van Amerika: Washington D.C. Een bezoekje aan het Witte Huis mag dan natuurlijk niet ontbreken. Na het bezoeken van deze drie steden komt de natuur om de hoek kijken. Huur een comfortabele auto of een camper en rijdt via Shenandoah National Park, Blue Ridge Mountains en Great Smokey Mountains National Park naar Savannah; een koloniale plaats langs de kust van Georgia. Natuur zoals je het nooit eerder hebt gezien! De road trip eindigt in het zonnige Florida. Hier bezoek plaatsen als Orlando die bekend staat om dé tofste pretparken, en Miami met haar elle lange witte stranden vol mooie mensen.

Roadtrip 2: Hollywood – Grand Canyon – Las Vegas – San Francisco

Wil je bloedmooie natuur combineren met een hoop glamour en feesten? Dan is dit dé road trip die bij jou past! De route is ongeveer 3100 kilometer lang en te doen in 2 á 3 weken. Je start in de staat Los Angeles waar je direct belandt in het glamour leven: Hollywood. Vervolgens rijdt je per auto of camper richting de natuur en kom je langs Yoshua Tree park en Lake Havasu. Om de prachtige natuurbeleving te vervolgen reis je door naar Grand Canyon Village, 5 km gelegen van de Grand Canyon. Via Bryce en Zion National park kom je aan in Las Vegas! Hier mag je het gokken en feesten natuurlijk niet overslaan. Dit eenmaal achter de rug? Dan mag je rustig bijkomen in drie National Parken Death Valley, Sequoia en Yosemite. Vervolgens eindig je de trip in San Francisco.

Roadtrip 3: Route 66

Dé bekendste route van de USA is route 66. Een route waarbij een auto huren een vereiste is. De route 66 is een historische weg die loopt van Chicago naar Santa Monica; een weg die in de jaren 30 veel werd gebruikt door Amerikanen om het westen te bereiken. De route brengt dan ook veel nostalgie op en gaat door maar liefst 8 staten! Zoals eerder gezegd begin je bij Chicago; een bijzondere stad met een indrukwekkende skyline en veel blues en jazz. Tussen Chicago en Santa Monica bevindt zich een rijke geschiedenis aan natuur en cultuur. Onderweg kom je bijzondere dorpen en steden tegen en maak je kennis met de Amerikaanse-Indiaanse cultuur. De route is ongeveer 3950 kilometer lang en meer dan de moeite waard!

de rout 66 in Amerika tijdens roadtrip

Bron: Wikipedia

Wij zijn enthousiast! Jij ook? Wij zijn benieuwd welke route jouw favoriet is. Laat het weten in een reactie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*