Home > Reisbestemmingen > Noord-Amerika > 7 regels voor reizen naar Amerika
Regels voor reizen naar Amerika

7 regels voor reizen naar Amerika

Wil je een reis naar de States maken? Dan zijn er een aantal regels waar je rekening mee moet houden, want Amerika heeft aangescherpte veiligheidsmaatregelen. Er zijn bijvoorbeeld specifieke eisen voor het paspoort en je moet vooraf aankondigen wat je eindbestemming is. De belangrijkste dingen die je moet weten voor je reis, hebben wij op een rijtje gezet.

De voorbereiding

1. Iedereen die een reis naar Amerika maakt moet een machinaal leesbaar paspoort bij zich hebben. Het paspoort moet voorzien zijn van een chip en een foto. Kinderen moeten een eigen paspoort hebben. Daarbij moet je paspoort minimaal geldig zijn tot de datum van terugkomst.

2. Sinds 2009 moet iedereen die wil reizen naar Amerika zonder visum, toestemming vragen om Amerika binnen te mogen. Daarbij zijn er wel aangescherpte regels met betrekking tot de reisduur. De reis mag namelijk maximaal 90 dagen duren. Voor het reisdoel zijn er ook regels: alleen voor zaken of voor vakantie mag je reizen naar Amerika. De toestemming wordt minimaal 72 uur voor vertrek verkregen door ESTA. ESTA is een elektronisch systeem waarin je zelf je toestemming kan aanvragen. Het doel van ESTA is om meer veiligheid te creëren.

Je reis en je bagage

3. Sinds juli 2014 moet je aantonen dat de meegebrachte elektronica aan kan. Dat is een nieuwe regel van de Amerikaanse veiligheidsdienst die moet voorkomen dat er bommen in neplaptops en neptelefoons worden vervoerd. Het is daarom handig om al je elektronica in je handbagage mee te nemen zodat je er gemakkelijk bij kunt.

4. In Amerika mag je 200 sigaretten of 50 sigaren en één liter alcoholhoudende drank invoeren. Let er wel op dat voor alcoholische dranken een minimum leeftijd geldt van 21 jaar om alcoholische dranken te bezitten of te nuttigen. Een drank als Absint mag helemaal niet worden ingevoerd door het hoge alcoholpercentage.

Op het vliegveld

5. Aan boord krijg je twee formulieren, een groene en een witte, die beiden ingevuld moeten worden. Neem in je handbagage een pen mee, want deze wordt niet uitgereikt. Wanneer je op de vragen van het groene formulier één of meerdere keren ‘ja’ hebt ingevuld, kan de toegang tot Amerika je ontzegd worden. Op het witte formulier staan vragen over de invoer van goederen voor vrienden of familie.

6. Zorg ervoor dat je op het vliegveld in de rij voor ‘internationale bezoekers’ staat en niet voor ‘Amerikaanse staatsburgers’ (‘Citizens/Residents’). De douanebeambten van Amerika kunnen vrij streng en onvriendelijk zijn, dus zorg ervoor dat de papieren in orde zijn.

7. Wanneer je gaat reizen naar Amerika is het handig om te weten dat de douane en veiligheidsbeambten op het vliegveld het recht hebben om ingecheckte bagage te openen. Dit mogen ze ook doen zonder dat je erbij bent. Daarom is het aan te raden om je koffers niet op slot te doen. Als je bagage wel op slot is kan er schade ontstaan, en dat valt niet onder de dekking van je verzekering.

Er zijn gelukkig wel speciale sloten te koop waardoor de douane de koffer kan openen. De sloten zien er uit als een soort loper. Waardevolle spullen, zoals camera’s en medicatie, kun je het beste in je handbagage vervoeren.

 

 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*