Home > Reis inspiratie > 5 reistrends voor 2015
Reistrends voor 2015

5 reistrends voor 2015

Het jaar 2014 loopt langzaam ten einde. Voor veel mensen is het al tijd om na te denken over hun vakantie voor het jaar 2015. Om jou te helpen bij die keuze hebben wij de vijf reistrends voor 2015 voor jou op een rij gezet.

1. Met de eigen camper

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een camper te kopen. Reizen met camper hoort niet voor niets in ons reistrends 2015-lijstje: het is het optimale compromis tussen luxe en in de natuur leven.

Door het toenemende aantal reizigers met een camper heeft een aantal landen, waaronder Schotland en Duitsland, zelfs al parkeerplaatsen aangelegd voor campers. Vaak is zo’n parkeerplaats gratis en zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig. Het enige wat je hoeft te doen is je camper parkeren en van het uitzicht genieten. Steeds meer landen volgen deze ontwikkeling.

2. Jordanië en Libanon

Een reis naar Jordanië en Libanon is een reistrend voor alle seizoenen. Aan de prijzen zul je merken dat het voor- en najaar populaire reistijden zijn, het klimaat is dan in de landen erg aangenaam. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot zo’n 40 graden Celcius.

Jordanië en Libanon zijn voor iedereen betaalbaar. Voor de budgetreizigers zijn er goedkope hostels, voor de reizigers met een groter budget zijn er appartementen en hotels. Ook voor elke leeftijd en interesse is er van alles te doen. Zo is er in veel steden een actief nachtleven, een vlooienmarkt en er zijn genoeg toeristische en minder toeristische attracties.

3. Reistrends voor jongeren

Er zijn tegenwoordig treinkaarten te koop waarmee je onbeperkt toegang hebt tot het treinverkeer in alle deelnemende landen. Niet voor niets is een rondreis door Europa met de trein één van de reistrends 2015 voor jongeren. Jongeren hebben over het algemeen wat minder te besteden en kunnen op deze manier grote delen van Europa bezichtigen. Daarbij kun je op deze manier van reizen gemakkelijk in grote steden komen. Overnachten doe je vervolgens in een betaalbaar hostel en voor de ergste honger ga je naar de plaatselijke supermarkt.

4. Ecologische vakanties

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk element in onze samenleving. Ecologische vakanties kunnen dus niet ontbreken in ons lijstje voor reistrends 2015! Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in een biologische boerderij, milieuvriendelijke accommodaties en hotels waar men biologische maaltijden serveert. Bedrijven die werk maken van duurzaamheid kun je herkennen aan De Green Key. De Green Key is een internationaal keurmerk voor bedrijven die aandacht hebben voor het milieu en natuur in hun omgeving.

5. Verre vakanties

Op ontdekkingsreis in Chili, een cruise langs de kust van Afrika of een trektocht door Peru? Verre reizen worden steeds betaalbaarder. Vooral Thailand, Indonesië en Zuid-Amerika voeren de hitlijsten aan en maken zeker deel uit van de reistrends 2015. Afhankelijk van het land van bestemming is het aantrekkelijk om in een bepaald seizoen te reizen en andere seizoenen te vermijden.

Dit artikel word je aangeboden door Caribbean Travel. Jouw nr. 1 plek voor reizen en vakanties naar de Caribbean.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*