Home > Reis thema's > Backpacken > 5 dingen die niemand je vertelt over backpacken
Dingen die niemand je vertelt over backpacken

5 dingen die niemand je vertelt over backpacken

Backpacken is een goede manier om helemaal tot jezelf te komen. Je komt op plaatsen waar je normaal nooit zou komen en je proeft de vrijheid. Er zijn talloze websites en checklists die je kunt gebruiken voordat je gaat backpacken. Maar een aantal dingen komen maar weinig aan bod.

1. Je reisverzekering

Backpacken brengt meer risico’s met zich mee dan een normale reis. Gelukkig bieden veel verzekeringsmaatschappijen speciale reisverzekeringen voor backpackers aan die eventuele ongevallen of problemen met bagage dekken. Daarbij kunnen deze speciale reisverzekeringen voor langere tijd worden afgesloten.

2. De voorbereiding

Voor een onvergetelijke reis is veel voorbereiding vereist. Allereerst is het handig om te weten hoeveel je kunt lopen op een dag, daarna kan je slaapplaatsen gaan zoeken op basis van die afstand. Wanneer je in een groot gebied wilt rondreizen is het ook handig om te zoeken naar mogelijkheden om stukken met de bus of trein te reizen. Het is dus handig om routes, slaapplaatsen en openbaar vervoer van te voren uit te stippelen en een beetje ‘feeling’ te krijgen met het land van bestemming.

3. Je conditie

Backpacken klinkt natuurlijk geweldig, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Als je van plan bent om elke dag vele kilometers te lopen met een rugzak op je rug, moet je wel een goede conditie hebben. Een eerste vereiste is dus dat je goed getraind op pad gaat. Bedenk ook dat een goed gevulde backpack al gauw vijftien tot twintig kilo zwaar is. Tip: wandel eens een flink dagdeel met je backpack om erachter te komen of jouw conditie goed genoeg is om het backpackavontuur aan te kunnen.

4. Backbacken in combinatie met kamperen

Als je ervoor kiest om te gaan kamperen, dien je op een aantal dingen te letten. Allereerst brengt een tent extra gewicht in je backpack met zich mee. Ten tweede moet je bedenken dat je extra slaap- en toiletspullen mee moet nemen wanneer je gaat kamperen. Je mag namelijk niet zomaar overal je tent neerzetten. In veel landen is vrij kamperen namelijk niet toegestaan.

Zoek vooraf uit welke landen geschikt zijn voor vrij kamperen. Een goede oplossing, wanneer dat in een land niet mag, is om aan een lokale boer te vragen of je op zijn terrein mag kamperen. Vaak bieden ze je ook nog een goed avondmaal aan!

5. De winterjas

Een veelgemaakte fout van beginnende backpackers is dat ze hun winterjas meenemen op reis. Wanneer je de winterjas aan hebt is het te warm, doe je hem uit dan is het te koud. Kies voor meerdere lagen kleding zodat je een laag uit kan trekken wanneer je het te warm hebt. Zorg wel altijd voor een waterdichte jas in de tas (en zorg ervoor dat je tas zelf waterdicht is natuurlijk).

With the from the situation, impressing the dominance with your writing skills constructing a pro composition for you First Time Mothers – How To Create The Ideal Condition For Your Newborn Finish but not least, CASHOUT YOUR INGAME MONEY TO Substantial MONEY! When to use well-formed peaceful voicea For this understanding, you power wishing to restrain your major points to trey.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*