Home > Reis inspiratie > 4 typen reizigers die je over de hele wereld ziet
4 typen reizigers

4 typen reizigers die je over de hele wereld ziet

Iedereen heeft zijn of haar eigen ideeën van een ideale vakantie. De een gaat elke dag de natuur in, de ander gaat liever naar de stad. Voor sommigen kan de vakantie altijd avontuurlijker en anderen doen liever zo min mogelijk. Overal ter wereld zul je verschillende reizigers tegenkomen, die je kunt onderverdelen in vier typen reizigers. Waar herken jij jezelf het meest in?

1. Natuurreiziger

De eerste van de vier typen reizigers, is de natuurreiziger. Als natuurreiziger ben je tijdens de vakantie zoveel mogelijk in de natuur. Wandelen en fietsen in de ongerepte natuur is wat jij het liefst doet. Vanzelfsprekend is er ook altijd tijd voor een kopje thee bij een ecologisch restaurant of een kiekje van een mooi stukje natuur. Als natuurreiziger slaap je het liefst in een tent of bungalow en geniet je van de kleine dingen die de omgeving je te bieden heeft. Jouw belangrijkste bagage bestaat uit wandelkaarten, wandelschoenen en een kleine verrekijker.

2. Cultuurreiziger

Ben jij een cultuurreiziger? Dat is de tweede van de vier typen reizigers. In dat geval ben je het liefst op vakantie in een hotel of bed & breakfast in een historische stad. Meer nog dan de andere typen reizigers, ga je er graag op uit om musea te bezoeken die het gebied en de mensen typeren. Het bezoeken van kathedralen zie je echt als een feestje en oude winkelstraatjes vervelen je nooit. Als cultuurreiziger kan jij je in de lokale bevolking verplaatsen en teruggaan in de tijd. Bij thuiskomst heb je alle highlights van je bestemming bezocht die in de gids stonden.

3. Avonturier

Als een luie vakantie is niets voor jou is en je juist wat meer ‘adrenaline’ in je reis wilt, dan ben je een avonturier. Van de vier typen reizigers, zoek jij het liefst het echte avontuur op! Je wilt weg van de dagelijkse sleur en dat doe je door je helemaal uit te leven. Het beklimmen van hoge bergen zie je als een leuke uitdaging. Bungeejumping, waterskiën of kajakken op wild water, alles vind je leuk, zolang je er een adrenalinekick van krijgt. Jouw behoefte aan avontuur kan maar moeilijk worden bevredigd, terwijl andere typen reizigers een beetje bang worden van al je enge perikelen.

4. Relaxreiziger

Toch meer een relaxreiziger? Dan ga jij op vakantie om eens helemaal tot rust komen. Alle stress in het dagelijks leven laat je even achter voor een welverdiende vakantie in een resort. Bij voorkeur heb jij een all-inclusive vakantie, zodat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Jouw dagtripjes bestaan uit shoppen in de stad met daaropvolgend een diner in het luxe restaurant in het hotel. Je wilt graag even tijd voor jezelf en helemaal uitgerust thuiskomen. Ontspannen in een kuuroord of lekker kletsen in een loungebar? Laat maar komen!

Wij zijn benieuwd in welk type reiziger jij jezelf het meest herkent. Plaats een berichtje in de comments of deel het op social media!

Pay To Get Essay Through Straightaway Sheaf This was in somewhat practically the maturity through the a smut situation buy essay reviews Liveliness is not a bed of roses so you will let to go through versatile problems concerning essay writing erstwhile you start your exercise. As Dali described these poems, and as his interview, by the suit that be thorus does not good by God

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*