Home > Reisbestemmingen > Noord-Amerika > Top 4 bezienswaardigheden California
bezienswaardigheden in California

Top 4 bezienswaardigheden California

California is de bekendste en grootste staat van Amerika. California is dusdanig groot dat ons kikkerlandje er 231 keer in past. In de staat met het tropische klimaat valt van alles te doen voor jong en oud. Wij zetten voor jou de 4 bekendste bezienswaardigheden in de staat op een rijtje.

U.S. Route 66

Route 66 is de populairste auto route van de Verenigde Staten. Begin 1985 werd Route 66 officieel opgeheven nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Hoewel de route al ruim 34 jaar is opgeheven maken veel toeristen er alsnog gebruik van. U.S Route 66 begint in Chicago en eindigt in Santa Monica bij Los Angeles. Op de pier van Santa Monica kom je  je ook het bord met ‘End of Route 66’ tegen. Je rijdt in je eigen tempo van Chicago naar Los Angeles. Onderweg verblijven je in grimmige motels en dineer je in typische Amerikaanse restaurants.  

Alcatraz

Is een eiland in de Baai van San Francisco gevestigd in de staat California. Het eiland werd tussen 1934 tot 1963 gebruikt als zwaar beveiligde gevangenis. Tussen 1907 en 1933 was het een militaire gevangenis. In de gevangenis zaten bekende gevangene zoals Alphonse Al Capone, Machine Gun Kelly en Birdman. Alcatraz werd gezien als een gevangenis waar je niet uit kon ontsnappen. Omringt door de woeste zee leek het iedereen onmogelijk dat er iemand levend het eiland kon verlaten zonder boot. Echter is het 3 gevangenen gelukt om te ontsnappen en te verdwijnen. Het blijft nog altijd een mysterie of ze het wel overleeft hebben. Tegenwoordig is het eiland een beschermd gebied en is het te bezichtigen voor toeristen.

Los Angeles

Los Angeles is de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. LA moet New York voor zich laten in het rijtje met grootste steden. Hollywood staat natuurlijk bekend om de plek waar bijna alle wereld films worden geproduceerd. De wereld beroemde Walk of Fame is er ook gevestigd met name van wereldsterren zoals Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio, Tupac Shakur en nog veel meer wereldsterren. Ook wonen veel van deze beroemdheden in Beverly Hills of Calabasas. Los Angeles  staat ook wel bekend als de pretparkenhoofdstad van de wereld. Met grote themaparken zoals Universal Studios, Six Flags en nog veel meer.

Disneyland

Disneyland is de plek waar kinderen en volwassenen de tijd van hun leven hebben. het aller eerste pretpark van het productie bedrijf bevind zich in Los Angeles. Waar Walt Disney zijn eerste eigen kantoor heeft staan. Je komt er de meest iconische karakters tegen zoals Mickey Mouse, Donald Duck, Sneeuwwitje en nog veel meer. Disneyland is de plek waar dromen werkelijkheid worden.

Reisverzekering

Voorkom onaangename kosten door jezelf goed ter verzekeren. Online kan jij verschillende reisverzekeringen vergelijken op basis van jouw wensen en behoeften. Stel jou eigen pakket samen dat aansluit bij jouw wensen. Door goed te vergelijken vind je zo een reisverzekering die past bij jou. Zo kan je zorgeloos genieten van jouw bezoek aan de staat California

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*