Home > Reisbestemmingen > Europa > Kitebuggy rijden op het strand in Zeeland
buggy-rijden-op-het-strand

Kitebuggy rijden op het strand in Zeeland

Voor een dagje uit in Nederland kiest men vaker voor een herkenbare activiteiten; zeker als ze rekening met kinderen moeten houden. De Efteling of andere pretparken staan meestal bovenaan het lijstje. Ook de dierentuin is al snel een favoriet, maar hoe leuk is het om iets origineels te ondernemen? Zeker voor kinderen kan een spannende en uitdagende activiteit een bijzondere ervaring zijn. Daarom wordt er een shout out gegeven aan dit leuke en actieve uitje in Nederland die voor zowel jong als oud uitdagend is! So let’s buggy.

Buggy rijden in Zeeland voor een actief dagje uit

Het buggy rijden op het strand, ook wel kite karten genoemd, is een erg leuke en actieve bezigheid die je kunt doen op onder andere het strand bij de Brouwersdam in Zeeland. Het kitebuggyen doe je in tweetallen. Je helpt elkaar en je wisselt elkaar af om te rijden. Hierdoor is de activiteit dubbel zo gezellig en ook heel erg geschikt voor een dagje teambuilding. Vanaf 10 personen heb je al een groep bij elkaar voor een les zonder andere mensen.

Weersomstandigheden blokarten en kitebuggyen

Eerlijk gezegd gingen wij in eerste instantie eigenlijk om te blokarten maar, het is bijna niet te geloven, er was te weinig wind in februari. Dit is het enige onhandige aan deze activiteit. Je bent afhankelijk van de weersomstandigheden en de wind. Gelukkig scheen de zon wel! Als er te weinig wind staat, gaat het blokarten of kitebuggyen niet door. De organisatie waar wij zijn geweest, heeft dit prima voor ons opgelost. Er werd constant contact gehouden en in oplossingen gedacht. Zo zijn wij uiteindelijk ook uitgekomen bij het kitebuggyen. Voor het buggy rijden op het strand hoeft er minder wind te staan dan voor het blokarten, maar het was zeker een heel goede vervanger.

buggy-rijden-op-het-strand

Buggy vliegeren met een kite

Met het kitebuggyen ga je aan de slag met een kite. Een kite is eigenlijk een soort grote vlieger. In eerste instantie ga je oefenen om de kite in de lucht te krijgen en in de lucht te houden. Raak niet bij voorbaat al overmoedig, net als ik, het moeilijkste gedeelte komt nog. Als dit allemaal goed gaat, mag je met de kite in de lucht de buggy instappen en gaan rijden. Wij hadden niet veel wind, waardoor het een extra grote uitdaging was om de buggy te laten rijden. Om eerlijk te zijn, is het niet alleen afhankelijk van de wind hoe hard je kunt rijden met de buggy, maar ook afhankelijk van de skills die je hebt. Mijn skills waren niet bijster goed, maar daardoor hebben mijn duo en ik juist ontzettend gelachen. Al met al is het een soort buggy vliegeren en heel leuk om met een groep als activiteit te doen.

Een actief dagje uit

Een strandactiviteit in Nederland voor jong en oud die voor een ontzettend leuk dagje uit kunnen zorgen. Houd jij wel van actie? Dan is het husky rijden misschien ook iets voor jou. Ben jij geïnspireerd of heb jij al eens met een kitebuggy gereden? Laat het weten in de reacties, dat is altijd leuk om te lezen! Volg Need to Travel ook op Instagram, Facebook en Pinterest voor nog veel meer inspiratie tips.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*