Home > Reistips > 5 dingen die je moet checken voordat je op vakantie gaat
checklist vakantie

5 dingen die je moet checken voordat je op vakantie gaat

Wil je een zorgeloze vakantie tegemoet gaan? Dan moet je van tevoren een aantal zaken gecheckt en geregeld hebben. Hoe zit het namelijk met je reisverzekering? Wat moet je allemaal inpakken? En is je paspoort nog lang genoeg geldig? Wil jij weten wat je moet checken voordat je op vakantie gaat? Lees dan onderstaand artikel en ga met een goed gevoel op vakantie!

1. Paspoort

Voordat je op reis gaat moet uiteraard je paspoort in orde zijn. Voor sommige landen kan je een ID-kaart gebruiken maar voor de meeste landen is een paspoort verplicht. Daarbij moet er gekeken worden naar de einddatum van het paspoort en of dit voldoet aan de eisen van het land van bestemming. Zo is het voor sommige landen verplicht een paspoort te hebben, welke nog 6 maanden geldig is bij vertrek.

2. Auto en autopapieren

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, moet je een paar dingen goed checken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bandenspanning, een goedkope trekhaak voor het aankoppelen van een aanhangwagen en de conditie van de auto. Daarnaast moeten ook de autopapieren in orde zijn en ten alle tijden aanwezig, mocht dit gecontroleerd worden. Een paklijst voor een autovakantie kan je zowel zelf maken, of vinden via het internet. Zo heb je gemakkelijk en snel in kaart wat je allemaal nodig hebt.

3. Pension of oppas regelen

Indien je geen huisdieren hebt, is dit niet van toepassing tijdens een reis. Indien je bijvoorbeeld wel een kat, hond of een konijn hebt, is het verstandig tijdelijk onderdak voor ze te vinden. Een kat kan bij een korte vakantie vaak alleen zijn en heeft enkel eten en drinken nodig (lang weekend weg). Een hond moet elke zoveel uur uitgelaten worden en behoeft dus een goede oppas of een pensioen waar aan alle eisen voldaan wordt. Huisdieren zijn vaak welkom bij diverse accommodaties, indien je in het bezit bent van een caravan tijdens je reis, heb je een grote kans dat jij je huisdier mee kan nemen. Dit ligt uiteraard aan het soort huisdier en het klimaat van je bestemming(en).

4. Huis achterlaten

Voordat je op vakantie gaat, moet je huis in orde zijn. Je laat het tenslotte een paar dagen, weken of zelfs maanden achter. Denk eraan om de stekkers van alle apparaten los te koppelen van stroom. Ook het dichtdoen van alle ramen en deuren hoort bij het veilig achterlaten van je huis. Ga je langer dan een week weg? Check dan ook even de inhoud van je koelkast of vriezer, als er bederfwaar ligt, gooi dit dan direct weg voordat het tijdens je vakantie gaat schimmelen.

5. Vaccinaties

Tot slot zijn er voor verre bestemmingen vaak vaccinaties benodigd om het land in te mogen. Dit zijn bepaalde eisen en dienen voor je eigen gezondheid en veiligheid. Kijk dus goed naar de eisen van het land van bestemming en welke vaccinaties of eventuele pillenkuren hieraan vooraf gaan. Zo ga je goed voorbereid op reis en zal jouw verblijf in het land van bestemming zo comfortabel mogelijk verlopen.

Een goede voorbereiding op je vakantie is belangrijk en zorgt voor een gerust gevoel zodat je optimaal kunt genieten. Check alles dus goed na voordat je vertrekt

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

3 comments

  1. Goede tips! Wat ik nog in dit rijtje mis (tenminste dit is voor mij echt onmisbaar) is een hangmat. Pas als ik die mee heb, ervaar ik het echte vakantiegevoel. Deze hang je overal op, en kun je genieten van de natuur. 🙂

  2. Bedankt voor de handige tips! Een oppas regelen voor mijn huisdier heb ik meteen gedaan toen ik wist dat ik op vakantie ging. Vaak zitten de pensions zo vol tijdens de zomermaanden dat je echt vroeg moet boeken. Mijn kat vind het overigens erg fijn in het pension omdat hij erg sociaal is en niet graag alleen is.

  3. Naast je koffer inpakken is het inderdaad belangrijk om goed voorbereid je huis te verlaten. Ik zorg er vaak voor dat iemand op mijn huis kan passen wanneer ik voor een langere tijd weg ben. Het is inderdaad ook goed om even in je koelkast te kijken voordat je weggaat. Je wil geen nare luchtjes aantreffen wanneer je terugkomt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*