Home > Reis inspiratie > Kerstliefhebbers opgelet! Dit zijn de leukste 5 kerstmarkten van Nederland en Duitsland in 2021!

Kerstliefhebbers opgelet! Dit zijn de leukste 5 kerstmarkten van Nederland en Duitsland in 2021!

Laten we even eerlijk zijn Kerst is toch de allergezelligste tijd van het jaar?Persoonlijk geven kerstmarkten mij het ultieme kerstgevoel! Doen kerstmarkten dit ook met jou? Lees dan snel verder!

1.    Kerstmarkt in Dordrecht 

De kerstmarkt in Dordt is de grootste van Nederland, vanzelfsprekend zijn hier veel kerstkraampjes te vinden. De kerstmarkt is gevestigd in het centrum van Dordrecht, echter is de markt wel verspreid over meerdere plekken namelijk: Stadshuisplein, het Waagplein, de Grote kerktuin en de grote Markt. Op verschillende plekken verspreid over het centrum zijn ook verschillende activiteiten zo zijn er vanzelfsprekend Kerstkraampjes. Verdeeld over het centrum bevinden zich ook verschillende muziekpodia. Hierdoor ontstaat een geweldige kerstsfeer die onderscheidend is voor vele kerstmarkten. Dit evenement is tevens ook gratis te bezoeken, en is geopend van 10:00 t/m 21:00. Je zou dus wel kunnen zeggen dat dit een hele leuke dag weg is. Dordrecht heeft veel leuke restaurantjes waar je tijdens het bezoek aan de kerstmarkt lekker een hapje kunt eten. 

Kerstmarkt in Dordrecht

De Kerstmarkt is geopend van 13 December t/m 15 december.

2.    Kerstmarkt in Maastricht

Voor mij persoonlijk is de kerstmarkt in Maastricht een echte herinnering aan kerst. Wanneer mijn kerstvakantie begon op de lagere school namen mijn ouders me mee naar de kerstmarkt van Maastricht. Dit was een ervaring opzich zelf, ik kan de geur van verse oliebollen en braadworst nog steeds voor me halen. Op het Vrijthof staan verder nog leuke kraampjes waar je verschillende lokalen producten kunt kopen. Wanneer jij je op de kerstmarkt bevindt kan het je bijna niet ontgaan. Midden in het hart van de markt staat een enorm reuzenrad. Maar dit is niet het enige wat je kunt ondernemen op deze kerstmarkt, zo is er ook een schaatsbaan van maar liefst 1000 vierkante meter. Voor kinderen is er ook genoeg te beleven op deze kerstmarkt, deze kerstmarkt beschikt over een carrousel met twee verdiepingen. 

Kerst in Maasstricht

De kerstmarkt is geopend van 1 december t/m 31 december. 

3.    Kerstmarkt in Düsseldorf

Volgens vele is de kerstmarkt in Düsseldorf de leukste van Duitsland. Deze kerstmarkt bestaat uit verschillende marktjes verspreidt over de stad. En is altijd gezellig druk, echter is deze kerstmarkt niet zo massaal als bijvoorbeeld de kerstmarkt van Maastricht. Overal zijn leuke kerstspulletjes te koop, ook is er op deze markt een lekker glaasje glühwein te verkrijgen. Wat ook het leuke is aan de kerstmarkt in Düsseldorf is dat elk pleintje in deze stad een uniek soort ander thema krijgt. Totaal telt Düsseldorf in deze periode 6 verschillende thema’s in een stad. Wanneer je dan deze kerstmarkt bezoekt is het ook aan te raden om lekker te gaan schaatsen. Zo is er een schaatsbaan van maar liefst 450 m2. Deze schaatsbaan is gelegen op de Gustaf Grundgens Platz. Waar zich allemaal verschillende kroegjes en restaurantjes bevinden. Ook voor de allerkleinste is Düsseldorf the place to be, zo is er ook een poppentheater op de kerstmarkt te vinden. 

Dagtrip Kerstmarkt Dusseldorf / Noel pazarı Düsseldorf | kortetripjes.nl
Kerstmarkt in Dusseldorf

Deze kerstmarkt is geopend van 18 november t/m 20 december

4.    Kerstmarkt in Dresden

Dresden is een unieke Duitse oude stad, 

De kerstmarkt in Dresden is de oudste van Duitsland, in 1434 vond voor de eerste keer hier een kerstmarkt plaats. Deze kerstmarkt zit gekoppeld aan verschillende tradities. Zo zijn er een aantal events gekoppeld aan dit jaarlijks terugkerende event. Zo is er een Pfefferkuchenfest en een Stollenfest, tijdens deze feesten zijn er verschillende hapjes en drankjes te nuttigen in het desbetreffende thema. Zo wordt er bijvoorbeeld een kerststol van 3000 kilo gebakken. Op deze kerstmarkt worden ook live sprookjes nagespeeld en diverse shows gegeven. In de avond hangt er een nog uniekere sfeer in deze stad. Door alle mooie lampjes en het koude winterse winter wordt er een unieke sfeer gecreëerd. Een van de hoogte punten uit Dresden is naar mijn mening wel de grote Erzgebirge piramide. Dit is een carrasoul helemaal van hout gemaakt en ronddraait op het midden van het plein. 

KLIK hier om een unieke Tour te boeken!

Deze kerstmarkt zal plaatsvinden van 24 November t/m 24 December. 

5.    Kerstmarkt in Valkenburg 

Deze kerstmarkt is niet voor niets de beste kerstmarkt van 2020 geworden. De locatie van de markt is opzich zelf al een bezoek waard. De kerstmarkt is namelijk gevestigd in de grotten van Valkenburg. Een unieke ervaring, ook zijn er verschillende activiteiten te ondernemen in deze grotten. Zo is er vanzelfsprekend een grote kerstmarkt te vinden in de grotten. Maar dit is niet het enige wat deze grot te bieden heeft. Zo wordt er een kerstshow opgevoerd en is er een levende kerststal aanwezig in de grot. Let wel op! Vanwege corona wordt er gewerkt met tijdsloten waardoor je 1,5 uur de tijd hebt om de markt te bezoeken. 

Kerst in de grotten

Deze kerstmarkt zal plaats vinden van 12 November t/m 30 December. 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*