Home > Reisbestemmingen > Middenoosten > Wil jij het geheim weten van een kerst in Dubai?

Wil jij het geheim weten van een kerst in Dubai?

Wanneer je aan kerst denkt, denk je waarschijnlijk aan gezelligheid, donker, lichtjes en binnen. Mocht jij kerst een keer op een andere manier willen ervaren? Dan biedt Dubai de uitgelegen kans voor jou! 

Dubai is van origine een islamitisch land, in de Islam wordt kerst natuurlijk niet gevierd. Dit was duidelijk terug te vinden in het straatbeeld van Dubai. De laatste jaren heeft er een ontwikkeling hierin plaats gevonden. Zo worden alle shopping malls mooi versierd met kerstversiering. Ook zijn er op verschillende plekken zelfs kerstbomen terug te vinden! Maar als je dan in Dubai bent, wat valt er dan allemaal te doen tijdens jouw verblijf? Lees snel verder voor het antwoord!

Souk Festive Market.

Tijdens de winterperiode veranderd de mall Souk Madinat in een uniek kerstdorp. Wanneer je naar binnenloopt hoor je de kerstmuziek overal om je heen. En zie je de kerstboom in het midden van het centrum staan. Ook zijn er genoeg activiteiten te ondernemen in deze mall, zo zijn verschillende kraampjes waar men kan genieten van gember brood en van geroosterde kastanjes. Als hierna je buikje nog steeds niet gevuld is, is het zelfs mogelijk om een workshop te volgen bij de Lindt Master swiss chocolatier. Voor kinderen zijn er ook genoeg activiteiten te ondernemen. Zo is het mogelijk om te schaatsen op de schaatsbaan, en een rendier te temmen tijdens de rodeo! 

body of water between palm trees and building during daytime
Souk Madinat

Het kerstdiner

Kerst en het kerstdiner zijn onverbiddelijk aan elkaar verbonden. In Dubai denken ze hier precies zo over. Er zijn verschillende locaties waar een kerstdiner genuttigd kan worden. Zo is er een mogelijkheid om te dineren aan de onderkant van de Burj Khalifa. Aan de onderkant van dit machtige gebouw ligt een meertje waar dagelijks een spektakel plaats vindt. Aan het water liggen verschillende restaurants waar het kerstdiner genuttigd kan worden. Een andere leuke plek om kerst te vieren is bij Souk Madinat en Dubai Marina, waar je veel leuke restaurants vindt. Mocht je het toch liever de kou op willen zoeken bezoek dan vooral Ski Dubai. Hier is het zelfs mogelijk om te kaasfonduen. 

white and gray high rise buildings near body of water during daytime
Restaurantjes bij de Burj khalifa

Skiën in Ski Dubai 

In Nederland is het normaliter natuurlijk vaak koud tijdens kerst. Mocht je deze kou toch nog willen opzoeken tijdens het kerstfeest. Ga dan vooral naar Ski Dubai, dit is een indoor ski hall waar jij o.a. lekker kunt skiën. In Dubai is bijna alles mogelijk zo kun je ook tijdens jouw bezoek aan deze ski doom, bijvoorbeeld: Pinguïns ontmoeten.Ook kun je geweldig dineren op deze plek.

Oud en nieuw

Om jouw vakantie helemaal onvergetelijk te maken kun je er voor kiezen om ook oud en nieuw in Dubai te vieren. Tijdens oud en nieuw zijn er overal grote feesten en partijen.

En is voor ieder wat wils te vinden in Dubai, zo kan er gekampeerd worden in de woestijn. Ook zijn er evenementen waar er verschillende activiteiten te doen zijn voor de allerkleinste.   

Mocht je een unieke ervaring willen mee maken ga dan naar het gala onder de burj khalifa! vanaf hier zijn de wereldrecord brekende vuurwerkshows ook het allerbeste te zien.

Dubai newyears eve | New years eve fireworks, New year fireworks, Fireworks

Wat voor activiteiten zijn er dan nog meer te beleven in Dubai? Check het snel hieronder!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*