Home > Reis inspiratie > Wat te doen in de kerstvakantie 2020: de beste tips!
Wat te doen in de kerstvakantie

Wat te doen in de kerstvakantie 2020: de beste tips!

De kerstvakantie van 2020 komt eraan… Maar wat is er toch te doen in die twee weken? De kerstvakantie is dit jaar anders dan anders en we moeten ons allemaal aanpassen. Nu het kabinet een negatief reisadviesheeft gegeven voor buitenlandse reizen tijdens de kerstvakantie dit jaar, moeten we verre reizen helaas afstrepen van de lijst. Dus wordt het dan een vakantie in eigen land? Elke dag leuke uitstapjes plannen of misschien wel lekker relaxen en bijkomen van dit bijzondere jaar? In dit artikel lees je over hoe jij je kerstvakantie 2020 doorkomt en wat te doen in de kerstvakantie!

Vakantie in eigen land tijdens de kerstvakantie

Ondanks dat het fantastisch is om tijdens de kerstvakantie buitenlandse reizen te maken, moeten we er echt aan gaan geloven dat het dit jaar niet mogelijk is. Niet getreurd, vakantie in eigen land is ook heel leuk! Scheelt je een hoop stress op het vliegveld. Om je een beetje op weg te helpen heb ik een paar must-do opties voor je op een rij gezet. 

1. Weekend Maastricht!

In de kerstvakantie moet je natuurlijk wel de kerstsfeer proeven. Waar kan dat beter dan in Maastricht? De stad is geweldig mooi verlicht en versierd zodat jij dat magische kerstgevoel door heel je lichaam voelt. Ondanks dat er minder kerstmarkten zullen zijn dit jaar, blijft Maastricht een goede optie om leuke kerstcadeaus te shoppen en te genieten van elkaars gezelschap. Nu nog hopen dat de horeca weer opengaat zodat je lekker op een verwarmd terras of in een leuk tentje kan genieten van een kop warme chocolademelk (met slagroom!). 

Om je dag in Maastricht op een leuke en speciale manier door te brengen, kan je het volgende doen. Trek lootjes met de personen waarmee je het weekend in Maastricht doorbrengt. Spreek een budget af en duik vervolgens allemaal, in duo’s, de stad in om een leuk cadeautje voor de naam op je lootje te scoren. Aan het eind van de middag komen jullie bij één en geven jullie elkaar de gescoorde kerstcadeaus onder genot van een hapje en drankje. 

Wat te doen in de kerstvakantie Maastricht

2. Bezoek een leuk vakantiepark

Een vakantiepark als Center Parcs is tijdens de kerstvakantie compleet in de sferen van kerst ingericht. Dit is nooit een slechte keus want je bent er lekker uit én je blijft netjes in Nederland. Zulke vakantieparken geven je automatisch een gezellig gevoel en tijdens de kerst beleef je de ultieme kerstmagie. De parken zijn door heel het land te vinden dus je hebt een ruim aanbod aan keuze! 

3. Reis door heel Nederland!

Hoe leuk is het om in één of in twee weken door heel Nederland te rondtrippen? Je ontdekt plekken en parels in Nederland waarvan je het bestaan niet eens wist. Van natuur tot aan steden, je kan overal naar toe! Plan van tevoren wat voor rondje je door het land gaat maken zodat je AirBnB’s of hotels kan boeken. De ene dag in een mooie stad shoppen en de dag erna lekker uitwaaien op de Veluwe. Bouw je gave rondreis door Nederland naar hoe jij dit wil zodat je een fantastische kerstvakantie hebt. Toch een beetje hulp nodig? Lees hier over de top 10 Nederlandse steden. Houd wel die 1,5 meter afstand overal waar je komt en draag waar nodig een mondkapje!

Rondtrippen Nederland kerstvakantie 2020

De leukste uitjes tijdens de kerstvakantie in 2020!

Je kan natuurlijk ook vertrouwd in je eigen bed overnachten en de dagen spenderen middels leuke uitstapjes. Dan heb je in ieder geval variatie te pakken, er is voor ieder wat wils! 

1. Skiën of snowboarden!

Ben jij een echte wintersport liefhebber en zijn je plannen in duigen gevallen? Geen zorgen, skiën en snowboarden is ook indoor mogelijk! Bezoek bijvoorbeeld SnowWorld in Zoetermeer. Het bijhorende restaurant is net een echte skihut! De sfeer zit er in ieder geval in en een hoge piste ontbreekt ook niet.

2. Bezoek de Winter Efteling

De Winter Efteling is dé perfecte uitstap in de kerstvakantie. Het park is hartstikke mooi versierd en je beleeft er ‘een winter vol warmte en gezelligheid’! Er is er Warme Winter Weide en de oude vertrouwde attracties zijn ook open. Let erop dat je op tijd reserveert, in verband met corona mag er maar een max. aantal bezoekers het park in. Maakt het wel rustiger dan normaal! 😉

Wat te doen in de kerstvakantie 2020? 

Je vraag zal vast beantwoord zijn met de gegeven tips maar je kan dit jaar gerust even je rust pakken. Het is een wild jaar geweest en we moeten daar allemaal even van bijkomen! Houd in ieder geval onze blog in de gaten voor nog meer tips en leuke trips!

Wat ga jij deze kerstvakantie doen? Laat het weten in de reacties! 

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*