Home > Reisbestemmingen > Europa > Op zoek naar een unieke vakantie bestemming in Europa? Stop nu met zoeken!

Op zoek naar een unieke vakantie bestemming in Europa? Stop nu met zoeken!

Malta is misschien wel een van de minst bekende eilanden in de Middellandse zee. 

Dit verborgen pareltje heeft heel veel te bieden en het is hier (Bijna) altijd heerlijk weer. 

Het eiland is heel divers, zo kun je hele dagen lekker aan de zee liggen en leuke dingen ondernemen. Of je kunt ervoor kiezen om verschillende historische plekken te bezoeken die je op Malta kunt vinden. Dit zijn de ….. leukste activiteiten om te ondernemen op Malta.

De haven van: ST Julian

Golden Bay

Ik heb zelf een half jaar in Malta gewoond en gewerkt, ik was werkzaam in een 5 sterrenhotel als chef-kok. Persoonlijk denk ik nog met enige regelmaat terug aan deze geweldige tijd. Het hotel waar ik werkte heet: Radison Blu Golden sands, dit hotel bevindt zich in een van de mooiste baaien van Malta (golden bay). Dit is een van de enige zandstranden op Malta en hierdoor ook een van de populairste. Op dit strand bevindt zich ook een leuk restaurantje genaamd: Munchies waar je voor een scherpe prijs iets lekkers eten en drinken kunt afhalen. Wanneer je iets later naar dit strand gaat, kun je er ook voor kiezen om te genieten van een heerlijke maaltijd bij het Italiaanse restaurant Agliolio

Mosta

Op Malta vind je geen grote steden, het zijn voornamelijk hele oude historische steden. Midden in het land bevindt zich de stad: Mosta. Mosta is de op twee na grootste stad van Malta, in het centrum van dit mooie oude stadje staat de dom van Malta. Dit gebouw heeft gedurende haar geschiedenis veel meegemaakt, zo is Malta tijdens de 2ewereldoorlog gebombardeerd, tijdens dit bombardement viel er ook een bom op deze dom. Echter ontplofte deze bom niet en bleef heel deze dom overeind staan. Mocht je deze dom willen bezoeken bezoek dan zeker ook een van de lunchtentjes om deze dom heen. Deze tentjes verkopen een broodje genaamd Maltese ftira, Dit is een typisch Maltees broodje wat ooit is bedacht in Mosta. Dit is een broodje met tomatensaus, munt, tonijn, uien en olijven. Ik weet zeker dat jij deze frisse smaak nog nooit eerder hebt geproefd!

De Dom van Mosta

Uitgaan in Malta

Mocht je net zoals ik ook erg van een feestje houden, dan heeft Malta hierin ook genoeg te bieden. Een van de meest bekende uitgaansgelegenheden in Malta is natuurlijk Pace ville, deze strip is gelegen in ST.Julian. In deze straat genieten jongeren van hun wel verdiende jongerenvakantie. Deze straat beschikt zelfs over een Nederlandse kroeg genaamd: Footloose. Wanneer je liever een drankje wilt doen met de aanwezigheid van een DJ adviseer ik jou om om naar Café del mar of Gianpulla te gaan. Dit zijn twee openluchtdiscotheken die overdag Beach clubs zijn maar in de avond veranderen in een uitgaansgelegenheid. 

Valetta

De hoofdstad van Malta is makkelijk te bereiken. Eigenlijk bijna elke bus die je in stapt komt wel in Valletta uit. Wat ook een leuke manier is om Valetta te bezoeken is het gebruik maken van het pontje. Dit pontje kost een paar euro’s maar geeft een uniek beeld van deze stad en je bevind je direct in het centrum. Deze stad heeft verschillende straten en hoogte niveaus, Hierdoor hangt er een hele unieke sfeer. Bijna op elke hoek bevindt zich wel een mooi kerkje of straatje waar je weer wat lekker kunt eten of drinken. 

urban photo of a city street with parked cars
De straten in Valetta

Gozo & Comino

Naast Malta liggen nog 2 eilanden, op deze twee eilanden is het heel rustig en totaal niet toeristisch. Als je de rust even wilt opzoeken tijdens je vakantie naar Malta is dit een ideale uitkomst. Deze eilanden hebben een prachtige natuur met leuke stadjes, rondom Gozo en comino bevindt zich de blue lagoon. Dit is een plek in de zee waar het zeewater extreem blauw is. Hier kun je super vertoeven let wel op!: Dit is de toeristische plek van Malta. Ga dus vroeg hiernaartoe! In de haven van sliema zijn er verschillende ferry organisaties die tripjes naar de blue lagoon plannen. Echter zijn dit grote boten waar veel toeristen gebruik van maken. Als je een paar tientjes meer betaald heb je een eigen bootje met zelfs een koelkast! Hierdoor krijg je een unieke ervaring en kom je op andere plekjes dan dat andere toeristen.

Alles bij elkaar klinkt dit toch als een ideale vakantie dus wat houdt jou tegen?

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*