Home > Reis inspiratie > Op vakantie met de motor? 5 dingen die je niet mag vergeten!
vakantie met de motor

Op vakantie met de motor? 5 dingen die je niet mag vergeten!

Een motorvakantie is niet vergelijkbaar met een autovakantie. Zo heb je een hoop creativiteit nodig bij het inpakken van alles wat je mee wil hebben. En zul je keuzes moeten maken wat mee kan. Waar je vooraf allemaal aan moet denken en welke motor accessoires onmisbaar zijn lees je hier.

1. Praktische motorkleding

Omdat je bagageruimte nu eenmaal beperkt is op een motor, kies je het beste voor multifunctionele motorkleding. Een motorjas met uithaalbare binnenvoering is ideaal, net zoals een waterafstotende broek.

2. Reisverzekering voor motorvakanties

Wanneer je niet over een doorlopend reisverzekering beschikt, is het van harte aan te raden een reisverzekering voor je motorvakantie af te sluiten. Vergeet ook niet je groene kaart, zorgverzekeringspas en bewijs van je wegenwacht lidmaatschap mee te nemen.

3. Handige elektronica

De kans dat je je mobiele telefoon vergeet mee te nemen is miniem.  Je kunt het gebruiken als navigatiemiddel, fototoestel en om te bellen in noodgevallen. Denk wel aan je oplaadsnoer. Wanneer je met meerdere motorrijders op vakantie gaat, kan het handig en leuk zijn om onderweg met elkaar te kunnen praten tijdens het rijden. Vergeet dan ook niet het oplaadsnoer van je headset in te pakken.

4. Kennis verkeersregels

Wil je het asfalt in het buitenland proberen met je motor, dan is het handig om je vooraf te verdiepen in de plaatselijke verkeersregels. Zo is het toegestane alcoholpromillage niet overal hetzelfde. Ook moet je in sommige landen verplicht een veiligheidshesje mee en is het elders weer standaard om dimverlichting te voeren op je motor.

5. Gereedschap en motoraccessoires

Hopelijk gaat het ongebruikt weer mee terug, maar je wil er niet om verlegen zitten, gereedschap. Check vooraf even of het boordgereedschap onder je zadel nog compleet en toereikend is. Ook is het handig om na te denken over praktische accessoires die je onderweg kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een telefoonhouder en een goed slot. Eventueel is het ook verstandig om reserveonderdelen mee te nemen en voordat je gaat slechtere motoronderdelen te vervangen. Nieuwe en gebruikte motoronderdelen kun je eenvoudig bestellen bij Boonstra Parts. Dit is de grootste motorfiets onderdelen leverancier van Europa.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*