Home > Reisbestemmingen > Azië > Dit is het geheim van een onvergetelijke stedentrip naar Singapore!

Dit is het geheim van een onvergetelijke stedentrip naar Singapore!

Veel steden en landen in Zuid-Oost Azië staan vaak bekend als onhygiënisch hectisch en niet westers. Singapore is hier duidelijk een uitzondering op, Singapore is een grote, luxe en moderne stad. Waar verschillende soorten culturen gemixt bij elkaar wonen, er bestaat een deel uit Singaporese Chinezen (76,8%) een deel uit Maleiers (13,9%) en uit Singaporese Indiërs (7,9%). Deze smeltkroes van verschillende culturen heeft ook invloed op het straatbeeld in Singapore. Singapore is dan wel niet het meest geschiedenisrijke land van Zuid-Oost Azië maar er valt genoeg te zien in dit mooie overweldigende land.  

Marina Bay

Ik denk dat iedereen die aan Singapore denkt direct aan Marina Bay denkt. Zo komt natuurlijk hier de bekende formule 1 race langs. En staat hier het wel bekende Marina Bay Sands. Dit is een hotel wat bestaat uit 2561 kamers, 2 theaters, een museum en 7 sterrenrestaurants. Op het dak van dit hotel bevindt zich het SkyPark, hier bevindt zich een zwembad van 150 meter met een geweldig uitzicht.  Onder en naast dit prachtige hotel bevindt zich een grote shopping mall. Waar zich verschillende exclusieve merken bevinden. In deze shopping mall bevindt zich ook een rivier waarop je kunt varen met schattige Venetiaanse bootjes.

Marina Bay

Merlion

Overal waar je bent in Singapore kom je de merlion tegen. Maar wat is de merlion dan eigenlijk?  De merlion is een fictief dier met het hoofd van een leeuw en de romp van een vis/zeemeermin. Dit is het Symbool van Singapore en kom je dan ook overal tegen. Zo bevindt zich er een merlion Tegen over marina bay sands. Dit is een van de bekendste plekken waar de merlion staat. Ook is dit dier bijvoorbeeld terug te vinden op de valuta (Singapore Dollar).  Dit dier geeft ook een afspiegeling van de originele naam van Singapore (Singapura) wat Leeuw stad betekent. Maar waarom dan een vissenstaart vraag jij je misschien af, dit is omdat Singapore vroeger ooit een vissersdorpje was.

Merlion

Gardens by the bay

Omdat Singapore een relatief jonge stad is, gaat de groei van deze stad in een rap tempo door. Hierdoor is er een groot stuk natuur verloren gegaan. Iets wat natuurlijk onwijs zonde is als je het aan mij vraagt. Dat vonden meerdere mensen waardoor Gardens by the bay werd gecreëerd. Hier vind je een prachtige bloementuin waar je verschillende tropische bloemen kunt ontdekken. Op ditzelfde terrein bevindt zich ook een cloud forest, waarbij het net lijkt alsof je dwars door de wolken heen loopt.

purple tree light Singapore landmark
Gardens by the bay

Chinatown

Chinatown is mijn favoriete plek in Singapore, in deze wijk bevinden zich allemaal verschillende tempels van klein tot groot. Wat ook gelijk opvalt in Chinatown is het aantal kraampjes met Street food, mocht je een avontuurlijke eter zijn? Probeer dan Durian! Dit fruit ziet er heel gek uit en stinkt enorm maar laat je hier niet door afschrikken! Het is heel gezond, lekker en makkelijk te verkrijgen in Chinatown. Verder heb je hier ook leuke kleine winkeltjes waar je eventueel een leuk souvenirtje zou kunnen kopen. Pal naast Chinatown ligt Little India hier bevinden zich alleen maar mooie unieke gebouwen die je echt een keer gezien moet hebben!

person holding umbrella walking on road
Chinatown in Singapore

Sentosa Island

Sentosa island staat in Singapore bekend als fun island, dit omdat hier veel te beleven valt. Dit eiland is aangelegd voor entertainment en toerisme. Zo kun je hier bijvoorbeeld het Universal Studios Park vinden, dit eiland beschikt ook over een water-/-dolfijnen park. Singapore is over het algemeen een relatief duur land, daarom kun je tijdens je bezoek aan Singapore er ook voor kiezen om een stranddagje in te plannen. Hier op Sentosa Island is het perfect vertoeven en kun je even tot rust komen tijdens je drukke stedentrip.

coconut tress on sand
Het strand op sentosa island

Mocht je nou geïnteresseerd zijn in het maken van een stedentrip in andere Aziatische Landen? Lees dan ook:

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*