Home > Reis inspiratie > Met de motor op vakantie: 5 tips!
Met de motor op vakantie tips

Met de motor op vakantie: 5 tips!

Dit jaar met de motor op vakantie? Groot gelijk! Als motorliefhebber met je motor op vakantie geeft je het ultieme gevoel van vrijheid en is natuurlijk een unieke ervaring. Het maken van kilometers is op de motor natuurlijk een stuk leuker dan met de auto. Ga je voor het eerst met de motor op vakantie? Dan is het handig om deze 5 tips te lezen!

Tip 1: Neem de juiste motorkleding mee

Op motorvakantie is het enorm belangrijk dat je comfortabel kunt rijden. De juiste motorkleding is daarom erg belangrijk. De motorkleding moet niet alleen goed aansluiten en comfortabel zitten, maar je moet ook voorbereid zijn op de verschillende weersomstandigheden. Neem daarom verschillende motorkleding mee, zodat je je kleding kunt afstemmen op het weer van de dag. Zorg ervoor dat je de juiste motorkleding koopt voordat je met de motor op vakantie gaat.

Tip 2: Motor check

Voordat je op de motor stapt is het belangrijk om deze eerst goed te controleren. Vul de vloeistoffen bij en check de motor grondig om problemen onderweg te voorkomen. Er is niets zo vervelend als tijdens je motorvakantie te maken krijgen met pech!

Tip 3: Goed bagagesysteem

Als je op vakantie gaat moet je natuurlijk bagage meenemen. Bij een motorvakantie is dat iets minder dan normaal. Je hebt hiervoor speciale bagagesystemen voor op de motor. Het is belangrijk om een bagagesysteem te kiezen die de bagage goed verdeeld over de motor.

Tip 4: Stippel een route uit

Een goede voorbereiding op je motorvakantie is enorm belangrijk. Je wilt natuurlijk niet voordat je vertrekt je motor navigatiesysteem aanzetten en enkel over snelwegen heen rijden naar je vakantiebestemming. Maak daarom een mooie route planning waarbij je ook over prachtige binnendoor wegen rijd. Vergeet ook niet op mooie rustpunten aan de route toe te voegen, bijvoorbeeld op een berg of bij een rivier. Als je dan toch moet rusten, doe het dan op een mooie plek!

Tip 5: Check de regels

Voordat je de grens over rijdt is het belangrijk om duidelijk de regels en verplichtingen van andere landen te checken. Zo is een EHBO set en reflectie vest in de meeste landen verplicht. Zorg ervoor dat je alle verplichte spullen in je bagage hebt. Zo voorkom je een flinke boete en het is natuurlijk ook voor je eigen veiligheid.

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*