Home > Reis inspiratie > Busreizen naar Italië; dit zijn de mooiste bestemmingen
Ontdek Italië

Busreizen naar Italië; dit zijn de mooiste bestemmingen

Eeuwenoude steden, schitterende stranden, kleurrijke landschappen en een keuken om je vingers bij af te likken: hartendief Italië heeft het allemaal. Van de ‘Eeuwige Stad’ Rome tot aan de charmante dorpjes bij het Gardameer en van het robuuste Napels tot de authentieke trullihuisjes in het nog niet ontdekte Puglia: een busreis naar Italië weet je altijd te verrassen. Bovendien is een reis per bus ook nog eens extra ontspannend. Je hoeft nergens aan te denken en wordt per comfortabele touringcar van hoogtepunt naar hoogtepunt gebracht. Zo ontdek je La Bella Italia optimaal. 

Puglia, de nog onontdekte hak van Italië

Buitenlandse toeristen komen er nog maar weinig, maar de Italianen zelf strijken er maar wat graag neer. En daar hebben ze zo hun redenen voor. De regio barst van de overweldigende stranden, maar ook van cultuur en historie. Zo raak je alleen al in Lecce met zijn barokke architectuur en talloze Romeinse overblijfselen niet uitgekeken. Maar ook de op kliffen gebouwde vissersdorpjes en de typische trullihuisjes zijn minstens zo bewonderenswaardig. Een bezoek aan Alberobello, waar je wel honderden van deze huisjes met hun typische, kegelvormige daken treft, ontbreekt natuurlijk niet aan je rondreis. 

De kleurrijke Amalfikust

Steile kliffen, helderblauwe zee, pastelkleurige huisjes en in de zomer een gele gloed dankzij de bloeiende citroenbomen. Dat de Amalfikust tot de mooiste kustlijnen van Italië behoort, mag duidelijk zijn. Hij staat met zijn schilderachtige strandjes en dorpjes vol historische gebouwen en smalle steegjes op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De ‘Costiera Amalfitana’ is een en al romantiek. Een busreis langs de Amalfikust wordt doorgaans gecombineerd met een bezoek aan Napels, de bakermat van de pizza. Maar ook de nabijgelegen Vesuvius en het ooit onder de lava daarvan bedolven dorpje Pompeï behoren vaak tot de hoogtepunten van een busreis. 

Een reis vol romantiek langs de hoogtepunten van het noorden

Ook het noorden van Italië heeft heel verrassingen voor je.  Het Gardameer, in het Italiaans Lago di Garda genoemd, is het grootste bergmeer van het land. Het wordt omringd door pittoreske stadjes, citroenbomen en vele kleurrijke bloemen. Een omgeving die je tot lange wandelingen uitnodigt, maar ook tot uitstapjes naar de nabijgelegen Dolomieten en het wereldberoemde Venetië. En net als je denkt dat je daarmee de meest romantische stad van Italië hebt bezocht, bewijst Verona je het tegendeel. In deze oude stad speelde zich Shakespeare ’s liefdesverhaal van Romeo en Julia af. 

Sicilië, smeltkroes van culturen

Het eiland Sicilië mag zich met recht een van de parels van de Middellandse Zee noemen. Het eiland van de bekende vulkaan de Etna wordt door slechts drie kilometer zee gescheiden van de punt van de Italiaanse laars. Wat je in Sicilië te wachten staat? Behalve de imposante Etna ook de bruisende hoofdstad Palermo, net als Taormina en Agrigento waar geschiedenis in overvloed is. Dankzij de as van de vulkaan is het eiland zeer vruchtbaar, wat niet alleen een overweldigende natuur heeft opgeleverd, maar ook een smeltkroes van culturen die daarvan ooit de vruchten wilden plukken. 

Ben jij benieuwd naar nog meer mooie plekken in Italië? Lees dan dit artikel over Le Marche

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*