Home > Reisbestemmingen > Europa > Fan van Italië? Ontdek Le Marche!
monte conero in Italie

Fan van Italië? Ontdek Le Marche!

Ben je een fan van Italië en heb je Le Marche nog nooit bezocht? Dan heb je iets gemist! Le Marche is een authentieke regio die ook wel  ‘Italië in het klein’  wordt genoemd. Ook onder de Italianen is het een gewilde regio voor vakantie, dat betekent dat ook in de zomer de Italiaanse sfeer aanwezig blijft.

Le Marche

Le Marche of De Marken ligt midden in Italië tussen de Adriatische zee en de Apennijnen. In Le Marche vindt u bergen, strand, prachtige oude steden en lieflijke dorpjes, maar ook ongerepte natuur. Het doet denken aan Toscane, maar hier vindt u nog de rust, ruimte en puurheid. De perfecte setting voor het beleven van Italië en genieten.

De Markten in Italie

Landschap

In het westen van Le Marche vindt u de bergketen van de Apennijnen. Onderdeel hiervan in het zuiden zijn de Monti Sibillini. Het landschap tussen dit nationale park en de kust is hierdoor heuvelachtig en heeft zich ontwikkeld tot belangrijk landbouwgebied. Deze landbouwgronden worden voornamelijk gebruikt voor het telen van fruit, olijven en druiven. Deze druiven worden uiteraard gebruikt voor de productie van wijn.

Strand

De kustlijn van Le Marche is ongeveer 170 kilometer lang en bestaat uit zand- en kiezelstranden. De kustlijn wordt onderbroken door woeste rotskust genaamd Monte Conero ten zuiden van de regionale hoofdstad Ancona, en door Monte San Bartolo ten noorden van Pesaro.

Klimaat

Le Marche heeft een heerlijk klimaat. Een voorjaar dat al vaak in maart erg prettig is. Een lange zomer die al in juni begint en vaak doorloopt tot in september. En een mooi najaar waarbij vaak nog tot laat in oktober in korte broek en polo de olijven geplukt kunnen worden. De maanden juli en augustus kunnen goed warm zijn, waarbij strand en bergen voor verkoeling zorgen. Kortom een regio met een heerlijk klimaat waar het van het vroege voorjaar tot in het najaar heerlijk toeven is.

Verblijf

In Le Marche is een behoorlijk groot aanbod van verschillende vakantieverblijven. Aangezien Le Marche ook -historisch- gezien populair is bij de Italianen zelf is veel aanbod daarop afgestemd. De Italianen zelf zoeken zelf meer de drukte op en zijn ook wat minder gericht op privacy en buitenruimte. Aangezien Italianen op vakantie gewoonlijk uit eten gaan is er ook vaak minder aandacht voor de keuken uitrusting. Maar ook voor de noord/west Europese vakantieganger zijn er ideale vakantiehuizen en appartementen beschikbaar, met meer rust, ruimte en privacy.

Activiteiten

Uiteraard kun je in Le Marche verschillende dingen doen. Het landschap leent zich zeer voor wandelen en fietsen (de Giro doet regelmatig Le Marche aan), de kust biedt een keur aan zandstranden en strandsporten. Qua cultuur vindt je een aantal mooi steden, waarbij je  Urbino en Ascoli Piceno niet mag missen. De shoppers vinden een flink aantal outlets waarbij je de ‘lokale’ schoenen van Tods en Hogans kunt aantreffen. En uiteraard … lekker eten kun je vrijwel overal.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*