Home > Reistips > Populaire vakantiebestemmingen voor zomer 2017
het strand van Brazilië met palmboom

Populaire vakantiebestemmingen voor zomer 2017

Het is in veel gezinnen ieder jaar weer een hele zoektocht, de vakantiebestemming. Iedereen heeft een andere bestemming waar hij/zij heen wilt en vaak kom je er niet zo makkelijk uit. In sommige gezinnen worden zelfs lootjes getrokken om te bepalen wat de volgende bestemming wordt. Omdat de zomervakantie er weer aan komt en veel mensen weer vakantiekriebels krijgen vonden wij het leuk om de populaire bestemmingen met je te delen. Mocht je dus nog geen vakantie geboekt hebben, dan is dit artikel helemaal interessant voor jou en wie weet loop jij straks op één van de onderstaande bestemmingen.

1. Canada

Inmiddels al 150 jaar geleden werd de Canadese Confederatie gevormd. Dit laten de Canadezen niet zomaar aan zich voorbij gaan. Dit wordt gevierd door in 2017 iedereen gratis entree te geven in de nationale parken. Dit maakt het voor veel mensen extra aantrekkelijk om naar Canada te gaan. Want zeg nou zelf, wie wilt er nou niet genieten van de prachtige wilde dieren en bossen die ze daar in overvloed hebben. Canada is niet alleen populair door de prachtige bossen, er zijn ook nog genoeg andere mooie dingen te ontdekken. Zo liggen er vele eilandjes voor de kust van Canada en zijn er veel activiteiten zoals walvistochten etc.

2. IJsland

Met de komst van de goedkope vliegmaatschappijen is IJsland een populaire vakantiebestemming geworden. Nu wil ik niet meteen zeggen dat IJsland alleen veel bezocht wordt door de goedkope prijs, zeker niet. Het land zit vol prachtige natuur zoals geisers en het wonderbaarlijke noorderlicht. Iets wat ook erg veel bezocht wordt door toeristen is de Blue Lagoon. Dit water is ontstaan door geometrisch verwarmd zeewater en wordt door veel toeristen gezien als luxueuze spa. Nog een kleine tip. Vanuit IJsland zijn de vliegtickets naar New York erg goedkoop, dus mocht je van plan zijn om een trip naar New York te maken, is het misschien een idee om er een combinatietrip van te maken.

3. Spanje

Spanje is ieder jaar weer één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders. Dit komt natuurlijk door het heerlijke klimaat, de vrolijke mensen en de mooie natuur. Daarnaast is het op zich wel op rijafstand, al is het dan wel aan te raden om een tussenstop te maken. Vliegend doe je er gemiddeld twee en een half uur over en de prijs van een vliegticket is niet erg prijzig. Al met al is Spanje dus een heerlijk land om compleet tot rust te komen in een schattig appartement of een luxe villa.

4. Brazilië

Brazilië is een land dat behoorlijk in opkomst is. Sinds de komst van de Olympische spelen en het WK voetbal proberen ze het toerisme vast te houden. Dit doen zij door bijvoorbeeld in Rio de Janeiro fietspaden aan te leggen waarmee je gemakkelijk door de hele stad rijdt. Denk er wel aan dat het verstandig is om een gids te huren als je dit doet. Rijk en arm leeft nou eenmaal erg dicht bij elkaar in Rio en dit zorgt ervoor dat je wel moet opletten dat je niet een verkeerde straat in rijdt. Rio staat natuurlijk bekend om de Copacabana en het Christusbeeld, maar door heel Brazilië zijn erg veel dingen te doen als je van een avontuurlijke vakantie houdt.

Ik hoop dat je veel aan onze tips hebt en wensen je alvast een fijne vakantie toe!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*