Home > Reisbestemmingen > Europa > Wat is er te doen in Rome?

Wat is er te doen in Rome?

Rome is persoonlijke mijn favoriete stad in Europa. Ook al is dit ook een beetje oneerlijk omdat Italië mijn favoriete vakantieland is. Ik vind persoonlijk alles aan Italië top, de mensen het eten, het weer. Precies hierom vind ik Rome zo’n geweldige stad. Wil jij ook weten wat er allemaal te doen is in Rome? Lees dan snel verder!

Kort verblijf in Rome? Bekijk dan sowieso deze 3 eye-catchers

Monumento a vittorio emanuele II (ook wel: de bruidstaart)

Dit is een monument ontworpen voor de eerste koning van Italië. Dit prachtige gebouw is gelegen tussen Piazza Venezia en het Capitool. Dit gebouw is gebouwd van puur wit marmer. Op dit prachtige gebouw bevinden zich verschillende beelden van Victor Emanuel zelf maar ook van de godin Victoria. Dit momument bestaat echter nog helemaal niet zo lang, de bruidstaart is namelijk pas in 1911 geopend.

Maar hoe komt dit prachtige gebouw dan aan de naam Bruidstaart? Deze naam hebben de romeinen aan dit gebouw gegeven. Omdat dit gebouw vaak wordt gezien als Te groot en Te opvallend.  Persoonlijk vind ik deze eyecatcher een van de mooiste gebouwen van Rome en is het zeker een bezoekje waard.

Het Colosseum

Italië en natuurlijk daarmee ook gelijk Rome staan bekend om één bezienswaardigheid. Dit is natuurlijk het Colosseum. Dit prachtige gebouw is verder ook onderdeel van een van de zeven wereldwonderen.

Ooit is het Colosseum gebouwd als amfitheater, dit prachtige gebouw is gebouwd op het hoogtepunt van het Romeins rijk. In dit amfitheater streden gladiatoren niet alleen tegen elkaar maar ook tegen exotische dieren. Toen dit geweldige gebouw werd geopend was het helemaal versierd met mooie beelden en stenen. Helaas is door achterstallig onderhoud het Colosseum steeds verder achteruitgegaan. Onder de vloer van de arena bevond zich een stelsel van kamers en gangen waar de gevangen opgesloten werden en d.m.v. een goederenlift naar de arena werd gebracht. Deze gangen zijn vandaag de dag nog steeds te zien.  Maar waarom heet het Colosseum dan eigenlijk het Colosseum? Het Colosseum is destijds gebouw naast een groot standbeeld van keizer nero. Dit standbeeld had de naam colossus gekregen van de inwoners van Rome.

De Trevi fontein

Deze fontein is gebouwd aan de achterzijde van het Palazzo Poli. In het midden van deze prachtige fontein staat een standbeeld van de Zeegod Neptunus. Die op een strijdwagen staat met twee paarden met vleugels. Trevi is afgeleid van het Italiaanse tre via oftewel drie wegen, vroeger kwamen 3 wegen samen op deze plek.

Benieuwd over leuke weetjes over de Trevi fontein? Wanneer je Rome bezoekt gooi dan een muntje in deze fontein. Wanneer je één muntje gooit zal je volgens de legende ooit terug keren naar Rome. Bij twee muntjes zal je liefde gaan vinden in Rome. Wanneer je drie muntjes gooit betekent dit dat je gaat trouwen of scheiden.


Langere tijd in Rome? Bezoek dan zeker ook deze plekken

Vaticaan Rome

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Rome is natuurlijk Vaticaanstad. Dit stukje Rome is een aparte staat maar het is makkelijk te bereiken. De twee mooiste en belangrijkste plekken  van het Vaticaan zijn de Sint-Pieter en het plein hiervoor.  De Sint-Pieter is naar mijn mening de allermooiste kerk van de wereld. Heel de kerk beschikt over geweldige mozaik en kunstwerken. Ook is het mogelijk om de graftombes van de overleden pauzen te bezoeken. Ook bevindt de sixtijnse kapel zich in vaticaanstad.

De Sixtijnse kapel

Engelenbrug Rome

Deze brug is gebouwd boven de rivier de Tieber en geeft een onwijs mooi beeld van de rivier en van de stad Rome. Deze brug is versierd met 10 engelenbeelden die allemaal ontworpen zijn door Berini. Castel Sant’Angelo is gelegen aan deze brug en heeft een groot verleden, dit gebouw was vroeger een schuilplaats voor pausen tijdens de verschillende invasies die hebben plaats gevonden in het verleden. Het verhaal gaat zelfs dat er zich een tunnel bevindt van Vaticaanstad naar Castel  Sant’Angelo.

Op zoek naar een Hotel in Rome? Bekijk hier snel onze favorieten

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*