Home > Reis inspiratie > 5 redenen om deze winter een vakantie naar de Turkse Riviera te boeken
de Turkse Riviera

5 redenen om deze winter een vakantie naar de Turkse Riviera te boeken

De winter is in aantocht en dat betekend koude maanden met veel regen en misschien wel een dik pak sneeuw. Zie jij daar ook zo tegenop? Kies er dan voor om lekker te gaan overwinteren, bijvoorbeeld aan de prachtige Turkse Riviera. Je vindt hier oogverblindende stranden met levendige badplaatsen en pittoreske dorpjes. Bovendien leent de omgeving zich perfect voor uitstapjes in de natuur en is de bevolking gastvrij. Ontdek 5 goede redenen waarom je komende winter zeker een vakantie naar de Turkse Riviera zou moet boeken:

1.    Zelfs in de wintermaanden is de temperatuur er aangenaam

Waar in sommige gebieden in Turkije flink wat sneeuw kan vallen in de winter, liggen te temperaturen aan de Turkse Riviera gemiddeld nog rond de 15 graden (en uitschieters zijn niet zeldzaam). Al is het zeewater dus misschien net iets te koud, je kunt prima aan het strand gaan zitten om te genieten van de rust. Soms heb je het hem zelfs bijna voor je alleen! De winterjas kan in ieder geval thuis gelaten worden, maar je hoeft niet non stop de schaduw op te zoeken vanwege de hitte. Heerlijk toch?

2.    Je kunt alle mooie bezienswaardigheden in alle rust ontdekken

Er zijn maar weinig mensen die het in hun hoofd halen om Turkije in de winter te gaan bezoeken. En dat betekend geluk voor jou! Buiten het hoogseizoen is het namelijk heerlijk rustig aan de Turkse Riviera. Dat betekend dat je alle rust en vrijheid hebt om de mooiste plekjes te gaan ontdekken zonder dat er hordes toeristen achter je aanlopen. Een verademing! Ontdek charmante dorpjes, stranden en populaire restaurants die normaal gesproken bomvol zouden zitten. Daarnaast heb je geen problemen met parkeren; er is overal plek genoeg.

3.    Accommodaties en attracties zijn stukken goedkoper

Ga op zonvakantie naar de Turkse Riviera in de winter en ontdek dat alles veel goedkoper is dan normaal. Wanneer je een vakantiehuis of hotel boekt, betaal je ongeveer 2/3e van de oorspronkelijke prijs (tijdens het hoogseizoen). Ook verschillende attracties waar je entree voor moet betalen zijn minder duur tijdens de wintermaanden. En dat alles betekend meer zakgeld om nóg vaker uit eten te gaan óf om extra veel souvenirs te kopen. Bovendien kun je Turkije sinds een paar maanden bezoeken zonder aanschaf van een visum. Die euro’s kun je dus ook alvast in je zak steken.

4.    Natuurliefhebbers kunnen lange wandelingen maken zonder een zonnesteek op te lopen

De natuur rondom de Turkse Riviera is prachtig en schreeuwt er bijna om ontdekt te worden. Vaak beperken toeristen zich echter tot de vele stranden en het bezoeken van bruisende badplaatsen tijdens hun vakantie. En dat is zonde! In de winter heb je eindelijk de kans om de omliggende bergen in te trekken en lange wandelingen te gaan maken. Loop bijvoorbeeld de Lycische Route; een langeafstandsroute die loopt van het schiereiland Teke naar de badplaats Antalya. Tijdens deze wandeling leer je de Turkse Riviera op een heel andere manier kennen. En dat zonder oververhit te raken of bang te zijn voor een zonnesteek…

Lees ook: voor na de crisis; 4 zaken waar je extra op moet letten. Ga goed voorbereid op reis.

5.    Je kunt optimaal genieten in een Turkse Hamam of van goddelijke massages

Je bent in Turkije en dat betekend dat de echte Turkse Hamams voor het oprapen liggen. Zo ook aan de Turkse Riviera. Bovendien zijn er overal Spa’s en thermen te vinden; je moet bijna moeite doen om er géén tegen te komen. Gun jezelf dus een heerlijke ontspandag en laat jezelf verwennen bij een van deze relaxte locaties. Aanraders zijn Falez Hamam & Spa in Antalya en Cleopatra Bath in Alanya. Je komt gegarandeerd helemaal zen terug.

Ben je overtuigd? Plan dan snel jouw vakantie naar de mooie Turkse Riviera. Beleef Turkije op een andere maar unieke manier!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*