Home > Reis inspiratie > Ontsnap aan de drukte: 5 onbekende plekken op Curaçao

Ontsnap aan de drukte: 5 onbekende plekken op Curaçao

Curaçao is een wereldberoemde eilandbestemming geworden die bekend staat om zijn prachtige zandstranden en geweldige duikplekken. Het eiland valt in de smaak bij elk type reiziger. Van cruisepassagiers tot gezinsvakantiegangers, duikers, reisbloggers en backpackers.

Maar het grote aantal bezoekers dat jaarlijks zijn vertier zoekt op dit eiland, kan echter ook een reden voor je zijn om liever ergens anders naartoe te gaan. Niet iedereen heeft namelijk zin om alle mooie stranden, restaurants en natuurparken met hordes toeristen te delen. Maar gelukkig heeft ook Curaçao nog steeds een aantal verborgen juweeltjes die het ontdekken waard zijn! 

Lees snel verder voor de best bewaarde geheimen van dit paradijselijke eiland, zodat je in alle rust kunt genieten op Curaçao.

1.    De Blauwe Kamer 

Deze prachtige onderwatergrot kan bijna worden aangezien voor de ingang van de verloren stad Atlantis. Dit majestueuze natuurwonder is een poel van helderblauwe tinten, die voortkomen uit de lichtstralen van de zon. 

Onder het wateroppervlak in de Blauwe Kamer is het tevens een lust voor het oog. Scholen vissen die er beschutting zoeken, de onderwaterlichtshow van de zon en de prachtige onderwatersculptuur van de grot zelf, benemen je echt de adem!

2.    Het uitkijkpunt van Santa Martha

Op zoek naar het mooiste panoramische uitzicht van het hele eiland? Breng dan een bezoek aan deze plek. Je krijgt een spectaculair zicht op de bergen aan de horizon, terwijl het landschap zelf adembenemende kleuren biedt die bijna onwerkelijk lijken. 

Om bij het uitkijkpunt te komen kun je het beste een auto huren en navigeren naar Soto of Playa Lagun. Op een gegeven moment zie je Santa Martha vanzelf aangegeven staan. 

Goedkope vliegtickets naar Curaçao boeken? Houd de promoties van luchtvaartmaatschappijen in de gaten om de beste deal te krijgen. 

3.    Het regenwoud van L’Aldea

Curaçao is een droog eiland, waar slechts 22 centimeter regen per jaar valt. Het is dus de laatste plaats waar je een weelderig regenwoud zou verwachten. Daarom is L’Aldea Rainforest ook zo’n verrassing! Gevormd naar de Amazonejungle met zo’n 300 beestjes en wezens, is deze door de mens gemaakte odyssee echt een prachtige plek. 

De sculpturen en kunst zijn allemaal met de hand gemaakt door de eigenaar, met exposities gewijd aan de Maya, Azteekse, Inca- en Arawak-culturen.  Als klap op de vuurpijl veranderd het regenwoud ‘s avonds in een eetparadijs in Argentijnse stijl met levendige muziek.

Lees ook: 4 handige tips om veilig op vakantie te gaan.

4.    Landhuis Vredenberg

Er zijn veel bekende ex-plantagehuizen (landhuizen) te vinden op Curaçao, die zijn omgebouwd tot historische musea of ​​eetgelegenheden. Maar Landhuis Vredenberg is anders. Dit is een goed bewaarde geheim dat bijna alleen bekend is bij de lokale bevolking, gevestigd in een prachtig historisch herenhuis met weelderige tuinen. 

Je kunt hier heerlijk ontsnappen aan de rust, lunchen met authentieke gerechten op het grote terras en simpelweg genieten van alle geuren, kleuren en geluiden.

5.    Bandabao

Curaçao is opgedeeld in twee delen: Bandariba en Bandabao, de hoge kant en de lage kant. Het oosten van Curaçao wordt Bandariba genoemd. Hier liggen Willemstad en z’n buitenwijken. Maar het westen van Curaçao, Bandabao, is het authentieke en nauwelijks bewoonde deel van het eiland. Gek genoeg wordt dit deel maar weinig bezocht. 

Banda Abou is echt het contrast van Willemstad. We raden je aan om hier minstens 2 of 3 dagen te verblijven. Het is namelijk een van de weinige plekken waar je de cultuur van Curaçao sterk kunt zien en voelen.

Zo zie je maar: je kunt prima aan de drukte ontsnappen op Curaçao. Je moet alleen even weten waar de verborgen plekjes liggen!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*