Home > Reistips > 4 handige tips om veilig op vakantie te gaan
Tips veilig op vakantie

4 handige tips om veilig op vakantie te gaan

Lekker, er even tussenuit! Van die welverdiende vakantie wil je natuurlijk optimaal genieten, zonder je zorgen te hoeven maken over je veiligheid. Om te beginnen wil je veilig je huis achterlaten, maar ook op de plek van bestemming wil je uiteraard dat jij en jouw bagage buiten gevaar zijn. Verklein de meest voorkomende risico’s en volg voor vertrek deze 4 handige tips.

Veilig op vakantie Tip 1: Controleer de veiligheid van jouw gewenste vakantieland

Op de website van de Rijksoverheid vind je de ontwikkelingen in het land van jouw keuze. Je kunt er terecht voor een overzicht van de risicofactoren, zoals de kans op een natuurramp of gewapend conflict en andere actuele informatie zoals de gezondheidssituatie. Over dat laatste gesproken: lees ook meer over op vakantie gaan tijdens corona.

Veilig op vakantie Tip 2: Stel de buren op de hoogte

Licht je buren in over je vakantie. Zij kunnen een oogje in het zeil houden, de brievenbus legen en eventueel hun (tweede) auto op jouw oprit parkeren. Stel overigens niet jan en alleman op de hoogte van het feit dat je een tijdje weg bent. Deel dit dus niet op je sociale media. Inbrekers houden namelijk niet alleen woningen in de gaten, maar ook het internet. Desondanks kan het gebeuren dat inbrekers toch hun weg naar je huis weten te vinden. Maak het ze niet te gemakkelijk en zorg dat je kostbare spullen goed zijn opgeborgen. Voordat je op vakantie gaat, kun je bijvoorbeeld een stevige kluis kopen.

Veilig op vakantie Tip 3: Sluit een reisverzekering af
Een reisverzekering afsluiten is nuttig vanwege de hulp die je krijgt in noodsituaties. Het kan gebeuren dat je ongepland eerder terug moet komen, of juist langer in het buitenland moet blijven (met extra reiskosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden). Je kunt kiezen uit verzekeringen met verschillende dekkingen: buitengewone kosten, bagage, medische kosten, vervangend vervoer of verblijf, ongevallen en meer.

Veilig op vakantie Tip 4: Doe een vakantiecheck bij de garage als je met de auto gaat

Ga je op autovakantie, dan zal je auto wellicht veel kilometers maken. Die trouwe bolide staat nog wel wat te wachten: een lange rit, hoge temperaturen en vaak een zware lading. Plan dus voor vertrek een vakantiecheck bij je garage. De monteurs kunnen zorgen dat jouw auto helemaal klaar is voor vakantie. En wil je het zelf doen, controleer dan in elk geval het oliepeil en de koelvloeistof. Zorg dat je een gevarendriehoek en startkabels bij je hebt, evenals een krik en wielsleutel. Zet voor de zekerheid ook een fles olie en water in de auto.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*