Home > Reis inspiratie > Reis de wereld rond met deze 3 lekkernijen
Buitenlandse lekkernijen

Reis de wereld rond met deze 3 lekkernijen

Laten we eerlijk zijn: de coronamaatregelen hebben op iedereen een flinke indruk gemaakt. Voor de fanatieke reizigers onder ons die graag naar het buitenland gaan was het helemaal lastig, want op reis gaan was het afgelopen jaar bijna niet mogelijk. En dat terwijl we na het afgelopen jaar het liefst nu allemaal aan het rondreizen zouden willen zijn in bijvoorbeeld Griekenland. Inmiddels gaan langzaamaan de grenzen weer open, maar niet iedereen durft het al aan om de grens over te gaan. En dat hoeft ook niet! Wij zetten namelijk drie buitenlandse delicatessen voor je op een rij die je in Nederland kunt halen en waarmee je even in het buitenland waant. Bon appétit!

Buitenlandse lekkernijen in Nederland #1: Churros

We beginnen met een favoriet die waarschijnlijk bij veel mensen al bekend is: Churros! Churros zijn gefrituurde deegstengels gedipt in suiker. De snack is al jaren grote favoriet in verschillende landen, waaronder Spanje waar het recept oorspronkelijk vandaan komt. Maar de laatste jaren vind je ook steeds meer churros in Nederland, bijvoorbeeld op kermissen of bij oliebollenkramen. Dus het is niet moeilijk om ze te vinden en er lekker zelf van te gaan genieten. 

Buitenlandse lekkernijen in Nederland #2: Bonbons

Bonbons zijn natuurlijk al lang en breed bekend bij het Nederlandse publiek. Maar van oorsprong zijn het toch echt heerlijke buitenlandse delicatessen. Wil je je écht even in België of Frankrijk wanen met goede bonbons? Ga dan niet voor de bonbons uit de supermarkt, maar stap eens een chocolaterie binnen die zich specialiseert in deze heerlijkheden. Daar krijg je ongetwijfeld geen spijt van, maar misschien wel een lichte chocoladeverslaving. 

Buitenlandse lekkernijen in Nederland #3: Belgische lekkernijen

Je hoeft niet altijd ver te gaan om te kunnen genieten van buitenlandse lekkernijen. Onze zuiderburen in België hebben namelijk een heleboel Belgische lekkernijen in huis waar wij Nederlandse maar wat dol op zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Luikse suikerwafel of een heerlijke warme pot stoverij?

Tot slot:

De meeste van de lekkernijen zijn trouwens niet per definitie vegan. Ben je vegan en wil je ook graag lekker genieten? Er zijn gelukkig tegenwoordig steeds meer winkels en bedrijven die zich specialiseren in heerlijke vegan traktaties zoals vegan cookies. Dus ook jij als vegan kunt ongetwijfeld genieten van buitenlandse delicatessen maar dan met een vegan twist. 

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*