Home > Reis inspiratie > Rondreizen door Griekenland? Top 3 bestemmingen om naartoe te gaan
Rondreis Griekenland

Rondreizen door Griekenland? Top 3 bestemmingen om naartoe te gaan

Het land van witte stranden met azuurblauwe zee, van pittoreske dorpjes met witgepleisterde huisjes, van ouzo en ezels; daar wil jij toch heen? Rondreizen in Griekenland betekent een veelzijdige vakantie met meerdere gezichten, maar één ding is zeker: de combinatie van warme temperaturen en de gastvrije Griekse cultuur zorgt voor een ontspannen lach op jouw gezicht. Ga jij voor de eerste keer naar Griekenland? Deze 3 bestemmingen mag je zeker niet missen!

Bestemming 1: Bekijk de zonsondergang in het pittoreske dorpje Oia

Denk je aan Griekenland, dan denk je waarschijnlijk aan het pittoreske dorpje Oia op het eiland Santorini. Dit fotogenieke dorp kom je vaak op foto’s tegen en heeft een vaste plaats op de UNESCO-werelderfgoedlijst. De kans om dit dorpje aan zee in het echt te zien mag je dus niet missen! Verdwaal in de slingerende straatjes met schattige huisje, smalle trappen en de leukste winkels. Vergeet ook zeker niet een foto te maken van de witte kerken met blauwe koepeldaken. Zorg dat je op tijd klaar zit voor de zonsondergang, want deze staat bekend als de mooiste van heel Griekenland!

Bestemming 2: Cultuur snuiven in Delphi of Olympia

Liefhebbers van cultuur en archeologische vindplaatsen kunnen tijdens een rondreis Griekenland hun hart ophalen. Ook als je geen cultuurfreak bent, is het bezoeken van één van deze bestemmingen de moeite waard. Wat dacht je van de tempel van Apollo in Delphi? Deze is gebouwd tegen de hellingen van de Parnassos, die een minstens zo verbluffend uitzicht vormen als de vindplaats zelf. In Olympia vind je de tempel waar Zeus volgens de Griekse mythologieën de eerste Olympische Spelen organiseerde. De Olympische vlam wordt hier nog altijd ontstoken!

Bestemming 3: Tropisch genieten op de stranden van Kreta

Vergeet Kos en Rhodos… het kleine eilandje Elafonisi (gelegen op Kreta) is de place to be voor zonaanbidders! Hier vind je de hagelwitte stranden en azuurblauwe zee waarnaar je hebt verlangd. Dus: handdoek neerleggen en de hele dag genieten. Als je bent uitgebakken plof je neer bij een van de vele tavernes langs het strand. Een rondreis door Griekenland is niet compleet zonder een van de heerlijke traditionele Griekse gerechten van het menu te proeven. En als je toch op Kreta bent… dit is een van de beste plekken om te snorkelen in Griekenland!

Onze tip voor jouw rondreis door Griekenland:

Griekenland bestaat uit vele eilanden en het kan best lastig zijn om hier rond te reizen zonder auto. Gelukkig kun je bij verschillende reisorganisaties een fly-drive Griekenland boeken. Jouw vluchten en huurauto zijn dan al voor je geregeld!

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*