Home > Reistips > Contactlenzen en met vakantie: 3 tips!

Contactlenzen en met vakantie: 3 tips!

De vakantieperiode is de tijd waarin je lekker kunt doen waar je zin in hebt. Iedere dag uitslapen en steden bezoeken, terrasjes pakken of de wilde natuur in. Voor veel mensen is dit een ontspannende tijd, maar sommigen krijgen juist extra stress. Contactlenzen en de angst om deze te verliezen of ontstoken ogen kunnen de oorzaak zijn tijdens een vakantie. Ben jij hier ook bang voor? Lees dan snel verder, want hieronder geven we drie tips om een zorgeloze vakantie tegemoet te gaan als lenzendrager!

1. Kijk uit met water en zon

Je ogen zijn erg kwetsbaar en daarom moet je ze goed tegen de zon beschermen. Als je contactlenzen draagt, dan zijn je ogen nog kwetsbaarder en dus is het dan al helemaal belangrijk dat je een zonnebril met UV-bescherming draagt. Verder brengt water ook een risico met zich mee als je lenzen draagt. In water leven namelijk allemaal micro-organismen en bacteriën die potentieel voor irritaties en zelfs ooginfecties kunnen zorgen als deze achter de lens komen. Of je raakt een lens kwijt als je ogen in contact komen met water als je bijvoorbeeld aan het zwemmen bent. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun je het beste je lenzen uitdoen als je je rond water bevindt of eventueel een zwembril opzetten die je ogen geheel van het water afsluiten.

2. Kies daglenzen

Daglenzen zijn het veiligst en meest praktisch als je op reis bent. Ook als je in het dagelijkse leven (buiten vakanties om) maandlenzen draagt, is het verstandig om tijdens de vakantie tijdelijk voor daglenzen te kiezen. Je zit dan minder in een ritme/routine en de kans is groter dat je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat je lenzen in hebt. Ook zwem je waarschijnlijk wat vaker dan normaal. Met daglenzen in hoef je je niet druk te maken dat je je dure maandlenzen kwijtraakt of beschadigt, want aan het einde van de dag gooi je ze toch weg. Daarnaast is het ook een veel hygiënischere oplossing. Daglenzen hoeven trouwens echt niet duur te zijn, want online zijn er genoeg aanbieders die goede kwaliteit daglenzen verkopen die omgerekend minder dan € 1 per stuk kosten.

3. Zorg voor een voorraadje reservelenzen

Zorg ook voor reservelenzen en kien het niet precies uit. Het komt namelijk weleens voor – zoals je al eerder hebt kunnen lezen – dat je een lens kwijtraakt of beschadigt. Tijdens een vakantie is deze kans groter omdat je dan meer risicovolle activiteiten onderneemt dan je thuis misschien gewend bent. Het is uiteraard ook mogelijk om ter plekke lenzen aan te schaffen, maar dat is uiteindelijk toch een heel gedoe en kost je onnodig veel moeite. Zoals we net al zeiden, hoeven daglenzen echt niet duur te zijn en bovendien nemen ze ook weinig plek in. Het kan dus nooit kwaad om een paar setjes extra lenzen mee op reis te nemen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*