Home > Reisbestemmingen > Europa > Turkije > Wat maakt Side zo’n populaire badplaats?

Wat maakt Side zo’n populaire badplaats?


De Turkse badplaats Side is al jaren een geliefde badplaats onder Nederlandse vakantiegangers. Maar wat maakt Side nou zo’n populaire badplaats? Side staat bekend om de geweldige combinatie van cultuur, mooie stranden en gezelligheid. Tel daar ook nog eens een ruim aanbod aan betaalbare accommodaties bij op en het is geen wonder dat deze badplaats zo populair is. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt tijdens een vakantie naar Side? Lees dan snel verder. 

De stranden in Side

Een badplaats moet natuurlijk beschikken over een mooi strand en Side is hier geen uitzondering op. Dankzij de ligging op een schiereiland, beschikt Side over twee lange zandstranden. Het bekendste strand van Side is het kilometerslange zandstrand ten westen van de badplaats. Hier liggen dan ook de meeste hotels met een prachtige ligging direct aan het strand. Daarbij is het water hier rustig en makkelijk toegankelijk voor de kleine vakantiegangers. Daarom is Side ook een ideale bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Aan de oostkant van Side, met name rondom het antieke deel van Side, ligt een rustiger strand. Maar ook hier vind je ten oosten van het centrum diverse aantrekkelijke strandhotels. Naast de mooie stranden, is Side ook zo’n populaire bestemming dankzij de rijke geschiedenis die hier tot op de dag van vandaag nog duidelijk zichtbaar is. 

Cultuur in Side

Side staat dankzij de vele historische bezienswaardigheden bekend als een openluchtmuseum. Bezoek de Tempel van Apollo, het Romeinse amfitheater en wandel langs de talloze stadspoorten, aquaducten en badhuizen. Ben je nog niet klaar met cultuur snuiven? Dan liggen de antieke steden Perge en Aspendos ook vlakbij Side! Kortom, aan culturele bezienswaardigheden zul je niets tekort komen tijdens je vakantie in Side. 

Het gezellige centrum van Side 

De mooie bezienswaardigheden liggen in het oude Side, ten zuidwesten van dit archeologische gebied is een nieuw centrum ontstaan. Het nieuwe centrum van Side heeft een charmante ligging aan de haven. Met name in de zomer is het hier in de avond gezellig druk. Wandel door de leuke straatjes, geniet van heerlijke Turkse mezze met een glaasje raki en scoor souvenirs. Het gezellige centrum van deze Turkse badplaats maakt Side zo’n populaire vakantiebestemming. 

Het heerlijke klimaat

Voor een fijne vakantie dient het zonnetje natuurlijk rijkelijk aanwezig te zijn. Met maar liefst 12 tot 13 zonuren in de zomer, zit je in Side helemaal goed. Maar ook buiten de zomermaanden is Side een aantrekkelijke bestemming. Het mediterrane klimaat zorgt voor een korte, koude winterperiode tussen december en februari. Gelukkig begint het na deze periode langzaam warmer te worden. De beste reistijd voor een vakantie naar Side loopt van mei tot en met oktober. In deze periode geniet je van heerlijke temperaturen tussen de 20 tot 35 graden en valt er nauwelijks regen. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen, dus een zwembad of nabijheid tot het strand is geen overbodige luxe. 

Goedkope vakantie naar Side

Last but not least, Side is net zoals andere badplaatsen in Turkije ontzettend betaalbaar. In Side geniet je al snel in een prachtig 5-sterrenhotel tegen een vriendelijke prijs. Daarbij staat Turkije ook nog eens bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Dit geldt ook met name voor de prachtige all inclusive hotels in Side. Hier geniet je in alle luxe van onbeperkt eten en drinken in een goed beoordeeld 4- of 5-sterrenhotel en dat allemaal voor een aantrekkelijk bedrag. Wat wil je nog meer?

Kortom, dankzij de prachtige stranden, verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden en het gezellige centrum, is Side zo’n populaire badplaats. Dit in combinatie met het heerlijke klimaat en de betaalbare luxe die je ervaart in de accommodaties, maakt Side tot een geweldige vakantiebestemming. 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*