Home > Reistips > Op vakantie tijdens corona, waar moet je aan denken?
Corona vakantie

Op vakantie tijdens corona, waar moet je aan denken?

Anno 2020 kunnen we  er niet meer omheen, corona heeft reizen behoorlijk veranderd. Voorheen boekte je een ticket en kon je nog last minute een leuke reis maken, echter is dit al een tijdje niet meer zo. Omdat het gekke tijden zijn en de wereld op dit moment er anders uitziet dan voorheen, denken veel mensen wel 2x na voor ze een reis boeken. Jammer is het zeker, maar geen reden om helemaal niet te gaan. Dus ben je van plan om toch op vakantie te gaan lees dan hier waar je allemaal op moet letten voor een veilige reis. 

Kom ik er wel in?

Dit is toch echt wel de eerste vraag die je jezelf moet stellen, als je een bestemming in gedachten hebt. Voordat je teveel energie in het uitzoeken van een reis stopt is het immers wel belangrijk om te checken, of je überhaupt wel ingelaten wordt. Als de grenzen open zijn voor internationale reizigers dan kun je verder plannen. Een goede plek om dit te checken is International Air Transport Association (IATA). Via hun kaart kun je zien welke landen toeristen toelaten. 

Ga voorbereid op reis!

Ieder land heeft zijn eigen maatregelen omtrent het corona pandemie. Daarom is het van belang dat je voorbereid op reis gaat. .In Griekenland is het bijvoorbeeld verplicht een PLF (passenger locater form) in te vullen 24 uur voor vertrekt, anders komt je het land niet in. Dit is een van de vele voorbeelden, kun je alle informatie lezen op de site van de rijksoverheid. Verder is het voor iedereen hetzelfde dat er een mondkapje gedragen moet worden in het openbaar vervoer, zeker als je een vlucht hebt moet je een mondkapje mee. En als je een vlucht heb, is het los van het hebben van een mondkapje ook belangrijk, om te checken of je moet overstappen. Op dit moment is reizen binnen de Europese Unie (EU) en het Schengengebied mogelijk, maar deze situatie kan vanwege het coronavirus snel veranderen. Check altijd de reisadviezen op Nederlandwereldwijd.nl. 

Gebruik je gezond verstand en geniet 

Het is belangrijk om met respect om te gaan met elkaar, dus ook al ben je in het buitenland let goed op. Er zijn veel verschillende culturen op aarde, gebruik je gezonde verstand in deze gekke tijden en probeer vooral te genieten. Of je nou op vakantie gaat of een noodzakelijke reis moet maken, probeer van je tijd in het buitenland te genieten.

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*