Home > Reis inspiratie > Groepsvakantie: de 3 grootste voordelen van georganiseerde groepsreizen
Groepsvakantie
Foto door Hakan Hu via Pexels

Groepsvakantie: de 3 grootste voordelen van georganiseerde groepsreizen

Waar wil ik heen op vakantie en hoe organiseer ik dit? Met wie wil ik op vakantie? Het is lastig om zelf alles te regelen en uit te moeten zoeken. Je bent het een keer zat om zelf alle touwtjes in handen te nemen. Lees in dit blog waarom je dan voor een georganiseerde groepsreis moet kiezen. Van jong tot oud, van avonturiertjes tot cultuursnuivers, voor iedereen is er een geschikte groepsreis beschikbaar. Deze reizen brengen veel voordelen met zich mee. In dit blog lees je alles over de 3 grootste voordelen van georganiseerde groepsreizen waardoor jij niet kan wachten om er eentje te maken!

Voordeel 1: door de diversiteit in georganiseerde groepsreizen is er voor elk wat wils

Voor iedereen is er een groepsvakantie

Er zijn inmiddels al veel groepsvakanties op de markt. Je kunt meedoen aan een groepsreis in je uppie maar ook als groep. Je hebt groepsreizen voor de natuurliefhebbers, cultuursnuivers of de Freek Vonkjes onder ons. Echter is dat niet alles. Tegenwoordig zijn er ook groepsreizen voor examenkandidaten van onder andere reisorganisator GoGo. Daarnaast heb je ook groepsreizen voor mensen met een laag inkomen en je hebt zelfs groepsreizen voor de fanatieke fotograven.  

Reizen met een groep

Omdat je tegenwoordig een groepsreis kan kiezen die perfect bij jou past, heb je ook grote kans dat het klikt met de andere reizigers die meegaan. Super gezellig! Je hoeft niet bang te zijn dat je constant op elkaars lip zit, de reizen zijn zo ingericht dat je ook je gewenste ‘personal space’ kan behouden (zo nu en dan). 

Zou je het wel leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten maar houd je niet van hele grote groepen waarin je verdwijnt? Dan zijn er zelfs reisorganisaties die expres kleine groepsreizen organiseren. Dit ligt tussen de 15 tot 20 personen per groep. Het is niet voor niets: voor elk wat wils!

Georganiseerde Groepsreizen voordelen

Voordeel 2: bij georganiseerde groepsreizen zie je alles

Ervaren gids tijdens je georganiseerde groepsreis

Als ik zeg dat je bij een georganiseerde groepsreis alles ziet, dan bedoel ik ook echt alles. Je krijgt een ervaren gids mee die echt zijn of haar weg wel weet te vinden in de desbetreffende bestemming. Alle plekken die je gezien moet hebben, ga je ook zien. Groepsreizen zijn rondreizen die perfect gepland zijn waardoor je zoveel mogelijk kan zien.

Relax tijdens je groepsvakantie

Sit back and look around. Je bent een stuk relaxter tijdens een georganiseerde groepsreis. Je hoeft zelf nergens aan te denken en te regelen, dit wordt allemaal voor je gedaan. Misschien moet je wel nadenken op de menukaart wat je graag wil eten, verder dan dat komt het niet. De slaapplekken worden geregeld, de routes worden uitgedacht en het boeken van excursies kan je gerust overlaten aan de reisleider.

Met een groepsreis maak je gegarandeerd een unieke reis

Je hoeft zelf niks op te zoeken over de plekken waar je langs komt. Dit word je allemaal verteld door de gids, je krijgt zelfs nog een stuk geschiedenis mee. Wat het leukste is aan zo’n ervaren gids, is dat je op de mooiste en bijzonderste plekjes komt die nergens vermeld staan voor andere toeristen. Dit maakt je reis extra uniek. 

Voordeel 3: door een georganiseerde groepsvakantie kom je niet voor onverwachtste kosten te staan

Een groepsreis kan duur zijn: schrik hier niet van!

Bij het boeken van zo een georganiseerde groepsreis kan je best even schrikken van het bedrag. Houd daarbij wel in je achterhoofd dat dit veelal inclusief ‘alles’ is. Nu geldt dit natuurlijk niet voor alle georganiseerde groepsreizen, dit moet je van tevoren goed uitzoeken. Over het algemeen geldt het zo dat alle accommodaties, ontbijt plus een paar lunch- en avondmaaltijden, de basis excursies en de vliegtickets bij de prijs inbegrepen zijn. De kosten die je dan tijdens de reis zelf extra kan maken zijn aanvullende excursies, fooien, boodschappen (drinken en snacks) en eventueel een paar keer uiteten gaan. 

Het voordeel van een reisbureau

De genoemde extra kosten zijn kosten waar je bij voorbaat al rekening mee houdt. Bij een georganiseerde groepsvakantie kom je echter niet voor onverwachtse kosten te staan. Dit komt doordat je groepsreis veelal via een reisbureau geboekt wordt. Goed om te weten: mocht er iets aan de hand zijn tijdens de reis ben je goed verzekerd en is het reisbureau/de ervaren gids er om het probleem op te lossen. Je kan jezelf ook aanvullend verzekeren om er zeker van te zijn dat alles goed komt. 

Stel je voor: je gaat op groepsreis naar een land die tijdens de reis op code oranje komt, in verband met het corona virus. Als je als particulier op vakantie gaat zonder een bureau, moet je zelf ook terug te zien komen. In het geval van een georganiseerde groepsreis is het bureau verplicht om de gehele groep terug te halen naar Nederland. 

Een goedkope georganiseerde groepsreis

Een groepsreis is ook goedkoper. Excursies werken met groepstarieven waardoor het per persoon geld scheelt. De accommodaties zijn ook goedkoper als groep dan individueel. Een groepsreis is circa 30% goedkoper dan individuele reizen, volgens schattingen. 

georganiseerde groepsreizen vliegveld

Een georganiseerde groepsvakantie in een groep is jouw uitkomst

Heb jij al een georganiseerde groepsreis meegemaakt? Deel jouw ervaringen en tips in de reacties! Zou je er graag eentje willen meemaken? Laat ons dan weten naar welke bestemming je deze zou willen maken.

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*