Home > Reistips > Reisverzekeringen voor elke soort reis!
verschillende soorten reisverzekeringen

Reisverzekeringen voor elke soort reis!

Ben je van plan om in 2019 een fantastische reis te boeken? Zo ja, heb je dan al nagedacht over het afsluiten van een reisverzekering? Er zijn namelijk verschillende soorten reisverzekeringen, die allemaal andere eigenschappen en voordelen bieden. Per reis verschilt de soort reisverzekering die je afsluit. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of een andere bijzondere sport beoefenen? Ga je tijdens je reis in het buitenland werken? Duurt je reis lang of kort? Al deze eigenschappen hebben te maken met de soort reisverzekering die jij afsluit. Hieronder worden de soorten reisverzekeringen verder uitgelegd.

Reisverzekering

Een reisverzekering biedt een dekking voor wanneer er onvoorziene gebeurtenissen voorkomen op je reis. Denk bijvoorbeeld aan schade aan je bagage, kosten voor een langer verblijf of kosten voor vervangend vervoer. Zonder een reisverzekering moet je al de kosten hiervoor zelf betalen. Het is verstandig om altijd even de voorwaarden te controleren, zodat je weet wat wel en wat niet binnen de reisverzekering valt.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering afsluiten doe je wanneer je niet op reis kunt gaan en de reis dus moet annuleren. Een reis annuleren kan zijn wanneer jij, je reisgenoot of een familielid ziek geworden is. Om de reis te kunnen annuleren moet het wel een geldige reden zijn die binnen de dekking valt, deze redenen staan in de voorwaarden van de annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering geldt niet alleen voordat je op reis gaat, maar de reis kan ook geannuleerd worden wanneer je al op reis bent. De dagen die overblijven van je reis krijg je dan vergoed.

Globetrotter verzekering

De globetrotter verzekering is de beste verzekering voor backpacken, werken, stage en lang op reis gaan. Een globetrotter verzekering kun je afsluiten voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. De globetrotter verzekering is ideaal als je een van de volgende activiteiten in het buitenland gaat doen als:

  • je voor een langere tijd naar het buitenland gaat;
  • vrijwilligerswerk gaat doen;
  • gaat studeren in het buitenland;
  • stage gaat lopen;
  • gaat backpacken;
  • als au pair naar het buitenland gaat;
  • of gaat werken in het buitenland.

Adventure & survival verzekering

Een adventure & survival verzekering is ideaal wanneer je tijdens je reis bijzondere of extreme sporten gaat beoefenen. Dit komt omdat een standaard reisverzekering onvoldoende of zelfs geen dekking bij bijzondere sporten zoals lucht-, berg- of watersport. De adventure & survival verzekering dekt onder andere: SOS-kosten, reddingskosten, vervangend vervoer en verblijf, medische kosten, ongevallendekking en beschadiging, verlies of diefstal van jouw bagage.

Groepsreisverzekering

Met een groepsreisverzekering is het mogelijk om een grote groep, meer dan 10 personen, te verzekeren voor een reis. De groepsreisverzekering is perfect voor bijvoorbeeld schoolreisjes, bedrijfsuitjes, busreizen en groepsuitjes. Maar, wat is er verzekerd bij een groepsreisverzekering? Bij een groepsreisverzekering is de SOS-hulpverlening, redding en opsporing, ongevallen, schade aan logiesverblijven, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid verzekerd.

Er zijn dus een aantal verschillende reisverzekeringen, met allemaal hun eigen kenmerken en voordelen. De reisverzekering die je afsluit is dus afhankelijk van welke soort reis je gaat maken. In de meeste gevallen is het ook voordeliger om een passende reisverzekering af te sluiten bij jouw reis.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*