Home > Reisbestemmingen > Europa > Inspiratie nodig voor een citytrip in Europa? 5x de leukste stedentrip tips
Amsterdam-grachten-panden

Inspiratie nodig voor een citytrip in Europa? 5x de leukste stedentrip tips

Een stedentrip binnen Europa is niet alleen leuk om een nieuwe stad te leren kennen, maar ook nog eens zo gedaan. Veel steden zijn maar 2 á 3 uur vliegen en je staat al in een nieuwe omgeving. En er zijn genoeg leuke stedentrips op te noemen, maar hier vertel ik mijn 5 tips voor een leuke Europese citytrip.

1. Amsterdam

De eerste tip is lekker dichtbij huis! Tenminste zo voelt het, want voor de Limburgers, Brabanders en Zeelanders onder ons is het stukje verder weg. Een weekendje weg is in dat geval een leuke optie voor een binnenlandse stedentrip. Maar ook een dagje uit in Amsterdam is super gezellig. Je kunt er echt van alles doen. Ga varen door de Amsterdamse grachten en leer alles over de historie van de oude grachtenpanden. Laat je verleiden door allerlei authentieke winkeltjes en eettentjes in ‘De 9 straatjes’. Of als je mooi weer hebt, kun je natuurlijk heerlijk op een bankje genieten van de zon en het uitzicht langs het water.

2. Valencia

Stedentrip tip 2 ligt iets verder van huis vandaan. Valencia ligt in het zuidoosten van Spanje en dit betekent dat het hier al vroeg in het jaar heel lekker weer kan zijn. Ideaal voor de zonliefhebbers! Naast dat je kunt genieten van alle Spaanse lekkernijen, is Valencia een ontzettend boeiende stad om te verkennen. Valencia heeft een oud centrum met prachtige monumentale gebouwen waar je je ogen bij uit kijkt. Aan de buitenring van de stad wordt er volop gebouwd en uitgebreid en ontstaat er een geheel nieuwe stijl Valencia.

Vervelen is echt niet nodig in deze stad. Met de metro ga je als een speer van de ene kant van de stad naar de andere kant. Je staat vanaf het centrum in 20 minuutje met je blote voeten op het strand. Of huur een auto en ga net buiten de stad de Spaanse natuur verkennen. Is je interesse voor Valencia gewekt? Lees dan mijn artikel op citytrip naar Valencia met meer Valencia stedentrips tips voor een geslaagde vakantie.

3. Praag

Als je naar Praag gaat, heb je meerdere opties. Je kunt een weekendje gaan, want vanaf Schiphol sta je na ± 2,5 uur vliegen op de luchthaven van Praag. Toch raad ik je aan om iets langer dan een weekend te gaan. De stad en de bezienswaardigheden er omheen zijn één groot openluchtmuseum. Alleen al de ondergrondse metro van Praag is een reden om eens een stedentrip te plannen naar deze stad. De roltrappen zijn diep, stijl en gaan over het algemeen vrij hard. Een hele belevenis die je niet gemist mag hebben. Met een citytrip naar Praag heb je alles tot je beschikking: historie, lekker eten, cultuur, uitgaan en winkelen.

Praag-metro-roltrappen
De metro roltrappen in Praag

4. Barcelona

Barcelona is één van de bekendste steden voor een leuke stedentrip. Er is genoeg te doen tijdens een citytrip. De Ramblas hoort natuurlijk bij Barcelona en je kunt deze boulevard zeker niet overslaan. Persoonlijk vind ik het voldoende om de boulevard een keer overdag en een keer ‘s avonds over te lopen. Een tour met de Citytrip Sightseeing bus vind ik persoon in Barcelona geen aanrader, het is mooier om alle hoekjes van de stad lopend te ontdekken. Wat ik dan wel weer aanraad in Barcelona is om lekker een plekje uit te zoeken aan het einde van het strand. Daar is het overdag lekker rustig en komt het na de werkdag tot leven met alle lokale mensen. Je kunt op het gemak met je hoofd in de zon de lekkerste cocktails uitproberen. Natuurlijk wel het leukst met zomerse temperaturen. Is het nog geen strandweer? Dan kun je ook op zoek naar al het moois van de Catalaanse architect Antoni Gaudí. Het brengt je op prachtige plekken in de stad. Overigens kan dit natuurlijk ook met meer tropische temperaturen, misschien wel wat warm voor midden op de dag.

5. Kopenhagen

Even helemaal naar de andere kant van Europa met Kopenhagen. Een bijzondere stad die in theorie heel veel dezelfde kwaliteiten heeft als de hiervoor genoemde steden. En toch is het een totaal andere stad. Kopenhagen is ongeveer een uurtje vliegen vanaf Schiphol en is daarmee ideaal voor een weekend stedentrip. Er hangt een aangename sfeer in stad waar je compleet van tot rust komt. Er is geen haast, iedereen is relaxed en alles ziet er piekfijn uit. Je kunt cultuur snuiven tussen de oude en moderne elementen van de stad, heerlijk rondlopen of fietsen of winkelen in scandinavische stijl. Perfect voor een leuke weekend stedentrip als je wilt bijkomen van alle Nederlandse hectiek.

kopenhagen-nyhavn
Nyhavn Kopenhagen

Inspiratie opgedaan met deze stedentrip tips?

Er zijn nog veel meer prachtige en ontzettend leuke stedentrips in Europa te bedenken. Heb jij nog tips voor een stedentrip die niet in het lijstje staat, laat het ons weten in de comments! Op Facebook, Instagram en Pinterest houden we je op de hoogte van de nieuwste blogs en andere weetjes over Need to travel.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*