Home > Reistips > Een leuk dagje uit in Amsterdam
dagje uit in Amsterdam boot huren

Een leuk dagje uit in Amsterdam

Ben je net terug van vakantie of nog niet op vakantie geweest? Voor degenen die op zoek zijn naar een ontspannend dagje weg, is een leuk uitje in eigen land een goede optie. Zo ontsnap je aan alle stress van het regelen van bijvoorbeeld je vlucht. Amsterdam is een leuke stad om te bezoeken. En er zijn veel activiteiten om te doen. Wat nog niet iedereen gedaan heeft is een rondvaart. Hiermee doelen we niet op toeristische tours. Wij geven je een aantal tips voor een onvergetelijke dag op het water!

Huur een bootje

Hoewel deze touroperators gespecialiseerd zijn in klassieke routes met alle essentiële stad attracties. En rondleidingen rond thema’s en combo-cruises worden aangeboden inclusief museumtoegang. Niet alle Nederlanders hebben daar zin in. Met hun vaste routes en vooraf opgenomen commentaar, is minder ruimte voor persoonlijkheid en kan het veel leuker zijn om zelf te varen. Kies jij ook voor een gezellig dagje uit met vrienden of familie? Dan kun je beter een boot huren in Amsterdam.

Dit zijn leuke plekken om aan te meren

Restaurant Edel, postjesweg. Een plek waar je aanmeert om lekker in de middag te lunchen. In de avond lekker te dineren of gezellig borrelen met vrienden. Ook voor romantische uitjes kun je hier terecht met zijn tweeën. Dit restaurant is gevestigd in een prachtig rijksmonument, Het Sieraad. Hier kun je heerlijk genieten van het uitzicht en het eten. Makkelijk te bereiken per boot.

Waterkant, marnixstraat

De Waterkant mag niet ontbreken in dit lijstje. Tijdens warme zomeravonden is dit absoluut de top plek om je te bevinden. Want overdag ligt hier de hele kade al bomvol met boten. Ook het surinaamse eten hier is een echte aanrader.

Hotel de Goudfazant, aambeeldstraat

Deze leuke plek in Noord is recht voor zijn raap. Geen poespas maar gewoon echte no nonsense eten! Dit is de ideale locatie voor een gezellige avond stappen met vrienden, samen eten met familie of leuk met z’n tweetjes. Vergeet echter niet van te voren te reserveren. Want hoewel deze industriële locatie wel groot is, het is erg in trek en vaak vol.

Hannekes Boom, Dijksgracht

Je kunt je in een sprookje wanen op het terras bij Hannekes Boom. In de zomerse dagen is dit een sfeervolle locatie waar je heerlijk kunt genieten van een drankje. Zoek hierbij een leuk picknick bankje uit. In de avonden kun je er knus bij zitten aan een open haard en genieten van lekker eten.

Er zijn natuurlijk veel meer leuke locaties in Amsterdam waar je kunt aanmeren. Op een bootje kun je natuurlijk ook altijd zelf eten en drinken meenemen. Het is wel fijn om af en toe aan te meren om je benen te strekken en te genieten van het uitzicht. Zijn er nog leuke locaties die volgens jou ontbreken? Laat het ons dan weten!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

2 comments

  1. Ik ben vorig jaar naar Amsterdam verhuisd en kan het alleen maar eens zijn met deze lijst.
    Waterkant is heel erg leuk, maar wel echt afschuwelijk druk soms. Hannekes Boom is mijn favoriet voor tijdens het varen, even snel naar binnen rennen voor een drankje en dan in de boot ervan genieten. Heerlijk! Ik ga dit weekend weer een rondje maken met vrienden en heb er al heel veel zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*