Home > Reis thema's > Stedentrips > Bruisende metropool vol boeiende iconen; dit zijn dé 5 hoogtepunten van New York
hoogtepunten stedentrip New York

Bruisende metropool vol boeiende iconen; dit zijn dé 5 hoogtepunten van New York

Het aantal bezienswaardigheden in New York op één hand tellen lijkt onmogelijk. Een shortlist doet deze bruisende stad dan ook vaak oneer aan. Toch namen wij het risico: we presteren onze shortlist met hoogtepunten van New York. Ideaal om een stedentrip New York vorm te geven. Anderzijds durven we ook zijn incomplete karakter toe te geven. St. Patrick’s Cathedral, South Street Seaport en Macy’s lieten we bijvoorbeeld achterwege. New York heeft dan ook nog heel wat meer te bieden.

Het vrijheidsbeeld

In een ver verleden was Lady Liberty het eerste wat immigranten zagen. In tijden waar vliegtuigen het reistoneel sieren, is dat natuurlijk anders. Toch behoort het alsnog tot een van de hoogtepunten van New York. Letterlijk en figuurlijk. Het uitzicht op haar hoogste punt is dan ook fenomenaal. Alleen al de tocht per ferry is een toeristisch spektakelstuk.

Times square

Times Square is het meest toeristische plein van New York. Wij kennen het voornamelijk vanwege zijn bioscopen en de Broadway musicals. Hier vind je ook het hoofdkantoor van de New York Times. Het is hét uitgaanscentrum waar je tevens theatrale hoogtepunten live kan meemaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een musical met Disney-figuurtjes in de hoofdrol?

Empire State Building

Het Empire State Building is het symbool van onze bouwlust. Ooit was het zelfs het hoogste gebouw ter wereld. Klim zoals King Kong 381 meter hoog en geniet van het uitzicht. Het observatieplatform biedt tot op heden nog steeds een fenomenaal 360° uitzicht. Hier merk je waarom wij New York een must-see Amerikaanse stad noemen.

Central Park

Wat New York zo’n aantrekkelijke stad maakt? Central Park speelt wat ons betreft een belangrijke rol daarin. Op het recreatief terrein van 341 hectare groot vind je talloze bezienswaardigheden. De zoo, het kunstmuseum en de vele sportfaciliteiten zijn slechts enkele voorbeelden. Tijdens de winterperiode zijn de ijsbanen dan weer echte aanraders. Vooral tijdens het autovrije weekend is het een oase van rust. Een vleugje recreatie is echter zelden ver weg.

Ground Zero

In 1971 – het moment waarop het hoogste punt werd bereikt van de South Tower – werden de Twin Towers de hoogste gebouwen ter wereld. Wij kennen ze echter voornamelijk vanwege de terroristische aanslagen in 2001. Tot op heden worden de slachtoffers bij Ground Zero herdacht. Hier vinden we ook een gedenkteken en een herdenkingsplein terug. Vooral de Reflecting Absence wordt omschreven als een kunstzinnig paradestuk. Dit eerbetoon mag natuurlijk niet ontbreken tijdens jouw stedentrip.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*