Home > Reis inspiratie > Stedentrips voor het najaar: de leukste plekjes!
Budapest 2020 in de herfst

Stedentrips voor het najaar: de leukste plekjes!

Ben je op zoek naar goede ideeën om er tussen uit te gaan in de herfst met een leuke stedentrip? Lees dan in dit blog over de beste stedentrips najaar mogelijkheden voor 2020. Of je nou in eigen land, dichtbij of ver weg een trip wenst te maken, alles komt voorbij in dit blog. 

Let op: door de strijd tegen het COVID-19 virus zijn diverse landen (nog) niet toegankelijk voor Nederlandse reizigers. Voor het actuele reisadvies bezoek je nederlandwereldwijd.nl.

Stedentrips najaar in Nederland

Vaak denk je bij stedentrips aan grote steden in het buitenland zoals Parijs, Londen of Berlijn. Vergeet de steden in Nederland niet! Er zijn hele mooie plekken in Nederland om heen te gaan in oktober. Vooral door het coronavirus is het een fijn idee om niet te veel risico op te zoeken. 

Herfst stedentrip naar Maastricht

Een stedentrip naar Maastricht is perfect voor in het najaar. Maastricht is al helemaal in de herfstsfeer: de herfstbladeren liggen op de grond, de bekende Maastrichtse lichtjes zijn weer aan en de herfstcollecties liggen al in de winkels. Overnacht in een hotel of in een appartement/huisje via AirBnb. 

stedentrips najaar Maastricht 2020

Herfst stedentrip naar Haarlem

Haarlem is ook een stad die leuk is om te bezoeken in oktober. Er is genoeg te doen in Haarlem. Vul je weekend weg met shoppen dankzij het grote aanbod aan winkels. Maak een mooie wandeling door de stad en bezoek de Grote Kerk en diverse musea. Geniet van het heerlijke eten in de leuke restaurantjes in Haarlem. Daarnaast kan je natuurlijk ook naar de welbekende buurman van Haarlem uitwijken voor een dagje of middagje. 

Haarlem in het najaar citytrip 2020

Herfst stedentrips in Europa

Heb je even genoeg van Nederland en wil je er echt tussenuit in het najaar? Dan kan je natuurlijk met de auto naar buitenlandse dichtbijgelegen plekken rijden. Wanneer het mag, vlieg je met het vliegtuig naar een verdere stad in Europa. 

Oktober stedentrip naar Berlijn

Berlijn is ontzettend mooi om te bezoeken in oktober. Er is genoeg te doen in citytrip plek Berlijn en je komt hier met de auto of het vliegtuig. In de herfst is het nog net het weer om een leuke fietstour te plannen in Berlijn. Kom in een dag alles te weten over de bijzonder stad, barstensvol met geschiedenis. 

stedentrips najaar Berlijn 2020

Citytrip naar Antwerpen in het najaar

Wél dichtbij maar niet in Nederland. Plan je buitenlandse citytrip naar Antwerpen deze herfst. In Antwerpen kan je natuurparken bezoeken, naar diverse musea gaan en je kan lekker winkelen. Wanneer het herfst is in Antwerpen, duikt iedereen weer de kroegjes in om te genieten van herfstbier. 

stedentrips najaar Antwerpen 2020

Stedentrip naar Boedapest in de herfst

Boedapest is in ieder seizoen fantastisch om te bezoeken. In de herfst is het nog leuker om Boedapest te bezoeken omdat deze prachtige stad altijd wat leuks doet met herfst. Van herfstfestivals tot aan het ‘Oktober Feest’. Vaak is het er in september/oktober relatief warm. Er is genoeg te doen in Boedapest, bezoek de leukste hotspots met een fietstour of huur een scootertje om de stad door te crossen. Een aanrader is om een keer met de boot mee te gaan tussen ‘Boeda’ en ‘Pest’, je komt wel 9 bruggen tegen die Boeda en Pest verbinden met elkaar. Elke brug heeft weer iets unieks. 

Budapest 2020 in de herfst

Verre najaar stedentrips

Het is wat lastig om ver te reizen dit najaar in verband met het COVID-19 virus. Het is ook een groot risico en daarom is het voor sommige beter om er alvast van te dromen voor komende herfstvakanties. Daarom zal ik je alvast inspiratie geven. Bekijk het positief: je hebt nu wel langer om te sparen voor je (toekomstige) verre herfstrip. Dat betekent ‘shop-till-you-drop’ of natuurlijk alles uit je trip halen wat je maar kan. 

Stedentrip naar New York, New York in de herfst

Indian Summer in New York is iets wat je meegemaakt moet hebben als je van verre reizen houdt. De herfst in Amerika begint al vroeg, in september ongeveer. De bladeren van de bomen kleuren dan van groen, naar geel, oranje, bruin en paars. Het is een heel spektakel en heet Indian Summer. Daarom is het met de herfst extra druk in the city that never sleeps. Central Park verandert dan in een herfstsprookje. 

stedentrips najaar New York 2020

Citytrip naar Tokyo met de herfst

De herfst in Japan staat vooral bekend om de mooie felle herfstkleuren, de oeroude bossen en Japanse tuinen. Het contrast in de herfstkleuren is hier zo onwerkelijk dat elke foto met een filter gemaakt lijkt te zijn! 

Verder is er natuurlijk veel te zien en te doen in Tokyo. Bezoek het Keizerlijk paleis, verschillende musea zoals Tokyo’s Nationale Museum en misloop de prachtige tuinen niet!

in het najaar naar Japan 2020

Waar gaat jouw najaar stedentrip naar toe? Laat het weten in de reacties! Vergeet dit blog niet te delen met je familie/vrienden die nog hard op zoek zijn naar inspiratie voor hun stedentrip. 

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*