Home > Reis thema's > Actieve reizen > Fietstour in Boedapest; deze hotspots mogen niet ontbreken!
boedapest hongerije

Fietstour in Boedapest; deze hotspots mogen niet ontbreken!

De Hongaarse hoofdstad Boedapest bestaat sinds eind 1800. Voor die tijd werd de stad gescheiden door de rivieren Donau ‘Boeda’ en ‘Pest’. Door deze samensmelting is Boedapest een bijzondere mix van twee oude steden. Boedapest is een steeds geliefdere bestemming als leuke stedentrip. Als je een fietstour in Boedapest gaat maken, zijn er aantal hotspots die je echt niet mag overslaan. Wij hebben deze spots voor je opgesomd.

De Synagoge

De Synagoge van Boedapest is de grootste in Europa. Locals noemen het gebouw ook wel de synagoge aan de Dohánystraat. Dit refereert aan de straat waar dit prachtige gebouw staat. Dichtbij het gebouw vind je de Hal der Helden, het monument voor de Hongaarse Joodse martelaren en het Joods museum.

Het Parlementsgebouw

Het Hongaarse Parlementsgebouw is één van de symbolen van Boedapest. Tevens is het één van de meest indrukwekkende bouwwerken ter wereld. Het is gebouwd in Gotische stijl en enorm groot. Wist je dat dit gebouw ook te bezichtigen is? Voor 12 euro per persoon boek je een rondleiding met gids van 45 minuten door het gebouw. In het gebouw vind je de Hongaarse kroonjuwelen en de Heilige Kroon. De hoogtepunten van de tour is de grote centrale trap in het gebouw.

Het Parlementsgebouw is gelegen aan de Pest-zijde van de stad, vlak naast de rivier de Donau. Het gebouw kenmerkt zich door de grote koepel in het midden die hoog boven andere gebouwen aan de Pest zijde uitsteekt. Wist je ook dat het gebouw het op twee na grootste parlementsgebouw ter wereld is? Kortom: een attractie die je absoluut niet mag missen tijdens jouw verblijf in Boedapest!

De boulevard

Het Heldenplein en het Elisabethplein zijn verbonden door de Andrássy-boulevard, welke 3 kilometer lang is. Fiets hier overheen en bezichtig het operagebouw en het Drechsler paleis.

Het Heldenplein

Het grote heldenplein ligt aan het einde van de Andrássy-boulevard. Op dit plein vind je het Millenniummonument. Dit monument werd er geplaatst ter ere van het duizendjarig bestaan van Hongarije. Op dit monument zijn de ‘aartsengel Gabriel en de Stefanskroon’ op de top gezet. Bij dit monument staat twee zuilengalerijen met standbeelden van bekende Hongaren uit de geschiedenis.

Het Stadsbos

Achter het Heldenplein ligt het Stadsbos. Het beroemdste en grootste park van de stad. Hier vind je allerlei attracties, een botanische tuin, dierentuin en een burcht. Er valt dus genoeg te zien en te beleven. In het park staat ook het prachtige Széchenyi-badhuis. Ga hier naartoe en geniet van een paar uurtjes wellness.

Geniet van je fietstocht en het diverse aanbod van Boedapest!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*