Home > Reistips > Goed voorbereid op reis gaan? Check deze 3 tips!
je reis goed voorbereiden

Goed voorbereid op reis gaan? Check deze 3 tips!

Of het nu gaat om je wintersportvakantie of stedentrip naar de zon, om echt goed ontspannen op reis te gaan, is een goede voorbereiding essentieel. Even helemaal nergens aan hoeven denken is namelijk de enige oplossing, wanneer je echt wilt kunnen genieten van je vakantie. Maar naast dat de kat te eten krijgt en de buurman je planten water geeft, zijn er natuurlijk nog wat zaken die je maar beter goed regelt. Welke dit zijn? Check onze drie tips en ga nooit meer onvoorbereid op reis!

1. Een zakwoordenboek

Wat klinkt dat Italiaans toch prachtig he? Maar ervan uitgaande je geen Italiaanse roots hebt, wordt zo’n vreemde taal een stuk minder leuk wanneer jij je niet verstaanbaar kunt maken. Stel dat je portemonnee of smartphone gestolen wordt en je aangifte moet doen op het politiebureau, dan is het fijn als je wat woorden op kunt zoeken. Neem daarom altijd een zakwoordenboekje mee zodat je jezelf te allen tijde verstaanbaar kunt maken. Vaak helpen een paar woorden je al een flink eind op weg!

2. Een reisverzekering afsluiten

Uiteraard ga je hier niet van uit, maar er is altijd een kans dat je onderweg iets overkomt. Je bagage raakt kwijt of je wordt ziek en moet een bezoek brengen aan het ziekenhuis. De kosten die deze situaties met zich meebrengen kunnen flink oplopen. Een doorlopende reisverzekering afsluiten kan in zo’n geval uitkomst bieden. Ondanks dat veel mensen hier niet bij stil staan, raden we je het toch van harte aan. Hiermee bescherm je jezelf namelijk tegen kosten die je in dat geval maakt en beperk je financiële risico’s. Doorlopend wil zeggen dat je gedurende een heel jaar verzekerd bent voor alle reizen die je maakt. Je hoeft je in dat geval dus niet voor iedere reis die je maakt apart te verzekeren. Check wel altijd even de polisvoorwaarden van de verzekering die je af wilt sluiten!

3. Check en plan!

Tot slot adviseren we je alvorens de vakantie het één en ander te checken en plannen. Hiermee bedoelen we niet dat je de vakantie tot op het uur vast moet leggen, maar wel dat het verstandig is om hier en daar wat informatie in te winnen. Zeker wanneer je naar een voor jou onbekend land gaat of bijzondere tripjes gaat maken kan dit erg handig zijn. Door je vooraf in te lezen op reiswebsites, weet je wat je in een land kunt verwachten en hoe je je, indien nodig, op bepaalde zaken het best voor kunt bereiden. Zo weet je zeker dat je zonder stress op vakantie gaat en optimaal van je reis kunt genieten.

Goed voorbereid op vakantie gaan maakt je reis een stuk aangenamer en leuker. Neem daarom altijd de tijd om alles goed te regelen voordat je op vakantie gaat. Dit betaalt zich dubbel en dwars uit!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*