Home > Reis thema's > Actieve reizen > De 4 beste plekken ter wereld om te leren kitesurfen
kitesurfen

De 4 beste plekken ter wereld om te leren kitesurfen

Het ultieme gevoel van vrijheid. Dat is wat je voelt tijdens het kitesurfen. De wind gebruiken om zo snel als jij zelf wilt naar de bestemming van jouw keuze te navigeren. Geen oponthoud of regels. Alleen jij, het water en de wind. Wil jij dit gevoel van vrijheid ervaren? Deze 4 spots wereldwijd zijn perfect om te leren kitesurfen.

Tarifa, Spanje

Op het zuidelijkste puntje van Spanje, in het mooie Andalusië ligt Tarifa. Dit stadje is ook zeker voor meer ervaren kitesurfers geen onbekende. Tarifa is een waar kitesurfparadijs en staat dan ook bekend als de kitesurf hoofdstad van Europa. Voor beginners is Tarifa ook ideaal. De constante wind en het warme water, zijn perfect. Je kunt Tarifa het beste bezoeken tussen april en juni of van september tot eind november. De wind kan namelijk tussen juli en oktober wat te sterk zijn voor beginners. Daarnaast is Tarifa ook gewoon een heel gezellig stadje met terrasjes en een bruisend nachtleven. Wat ook niet onbelangrijk is voor een aangenaam verblijf!

Kalpitiya, Sri Lanka

Aan de noordwestkant, op 5 uur van het vliegveld van Sri Lanka, ligt het vissersdorp Kalpitiya. Onder toeristen is het wat minder populair dan andere stranden in Sri Lanka. De rustige stranden, constante wind en het ondiepe strandmeer zijn perfect voor beginnende kitesurfers. Meer ervaren surfers kunnen verder van het strand af richting de Indische oceaan. De beste tijd om Kalpitiya te bezoeken zijn tussen mei en oktober en van december tot eind maart. Een leuke bijkomstigheid is dat dit een uitstekende plek is om met dolfijnen te zwemmen en walvissen te zien!

Essaouira, Marokko

Surfen in Marokko is zoiets wat op de wensenlijst van iedere surfer staat. Maar dat is ook geen wonder, surfen in Marokko is ook gewoon geweldig! Het pittoreske stadje Essaouira is volledig ingericht op surfers, maar weet daarbij zijn charme te behouden. De baai van de stad is beschut tegen de sterke winden door het kleine eilandje da ervoor ligt. Het resultaat zijn lange speelse golven, ideaal om te leren kitesurfen. De beste tijd om Essaouira te bezoeken is tussen maart en oktober, de golven zijn dan op het hoogst.

Cabarete, Dominicaanse Republiek

35 kilometer ten oosten van Puerto Plata ligt Cabarete. Eigenlijk waait het hier het hele jaar sterk. Op het langste strand van het eiland, Cabarete, is dit nog beter merkbaar. Langs het hoofddeel van het strand is een prachtig rif, dat perfect is om naast het kitesurfen te snorkelen. Beginners worden geadviseerd om niet te ver van het strand te gaan. Ondanks dat, is er nog steeds genoeg ruimte voor alle surfers. Hoe ervarener je bent, hoe verder je het water op kunt.

Dichterbij huis?

Wil je dichterbij huis leren kitesurfen? Dan is leren kitesurfen in Friesland aan het IJsselmeer een goed optie. Vanwege het ondiepe water aan de zijkanten is het een goede spot om het kitesurfen onder de knie te krijgen.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*