Home > Reis inspiratie > De beste pyjama’s voor jouw vakantie
pyjama

De beste pyjama’s voor jouw vakantie

Je gaat bijna op vakantie. Heerlijk! Zonnebrand, slippers, wandelschoenen, je pakt het allemaal in. En jouw pyjama? Daar denk je waarschijnlijk niet als eerste aan. Niet voor niets zijn pyjama’s één van de meest vergeten dingen op vakantie. En dat terwijl je juist zo lekker slaapt in een goede pyjama. Na deze blog weet jij welke pyjama het beste bij jouw vakantie past!

Zonvakantie
Bijvoorbeeld: Spanje, Portugal, Griekenland, Egypte of Thailand

Ga jij binnenkort naar een lekker warm vakantieland? Een must is natuurlijk dat je niet wakker ligt ’s nachts, omdat je het te warm hebt in je pyjama. Het materiaal is hierin key! Dan kun je het beste een katoenen topje met een kort broekje meenemen. Dit staat leuk en je slaapt er heerlijk in. Katoen reguleert warmte goed en absorbeert vocht. Wil je nog iets stijlvollers? Dan leent een slipdress zich perfect voor een warmer klimaat. Kies voor een zijde met elastan erin. Zo beweeg je eenvoudig ’s nachts en heb je tegelijkertijd een prachtig resultaat.

Koelere vakantie
Bijvoorbeeld: Noorwegen, Estland, Rusland of Groenland

Ga jij naar een plek waar de temperaturen wat koeler zijn? Dan is een pyjama nog belangrijker. Zo krijg jij het ’s nachts niet koud in bed! Ga jij naar een plek waar het nu winter is? Kies dan voor een pyjama van katoenen met lange mouwen en een lange pyjamabroek. Weet jij van jezelf dat je het snel koud hebt? Dan kun je ook kiezen voor een pyjama van flanel. Flanel heeft als kenmerk dat het warmte een stuk beter vasthoudt. Perfect, want niets is vervelender dan ’s nachts wakker worden omdat je het koud hebt! Als je in een kamer zit zonder verwarming kan een huispak of een pyjama van wol nog een aanrader zijn. Wol is heerlijk warm, maar kan wel gaan jeuken. Kies daarom voor eentje van Merino wol. Deze irriteert de huid niet.

Bestemming met wisselend weer
Bijvoorbeeld: Verenigd Koninkrijk of Polen, België en Duitsland

Weet jij niet hoe het weer op jouw vakantiebestemming zal zijn? Het beste advies is om het op safe te spelen en genoeg mee te nemen. Kies voor een shirt met korte mouwen en een driekwart pyjamabroek. Eventueel kun je nog een kort pyjama broekje meenemen. Dit neemt toch bijna geen plek in beslag. Doe je dat toch niet? Kies dan voor de iets langere. Je kunt uiteindelijk altijd beter iets uitdoen in de nacht dan dat je het te koud hebt en niets hebt om aan te trekken!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*