Home > Reis thema's > Actieve reizen > Top vijf skigebieden Oostenrijk
skien in Oostenrijk

Top vijf skigebieden Oostenrijk

Op wintersport gaan is al jarenlang mateloos populair. En naast het traditionele skiën, wint ook snowboarden steeds meer aan populariteit. Het is dan ook niet vreemd dat er elk jaar weer zo’n miljoen mensen naar de mooiste skigebieden vertrekken. Oostenrijk is een van die mooie en misschien wel één van de bekendste wintersportbestemmingen. Je vindt er namelijk de prachtigste besneeuwde hellingen en kunt er bovendien verschillende skigebieden ontdekken. Ben jij benieuwd welke skigebieden wij jou zouden aanraden om eens te bezoeken tijdens de komende wintersport? Lees dan snel verder, en ontdek onze top vijf mooiste skigebieden in Oostenrijk! 

1. Ski Amadé

De absolute nummer één in dit rijtje is de Ski Amadé. In de Ski Amadé vind je ongeveer zevenhonderdzestig kilometer aan skipiste, verdeeld over vijfentwintig wintersportplaatsen en vijf aparte gebieden. Alle gebieden zijn op elkaar aangesloten, en zijn deels te bereiken via verbindingen met de bus. Echter zal het, dankzij haar enorme oppervlakte, toch wel even duren voordat je de gehele Ski Amadé ontdekt hebt! Daarnaast is het grote voordeel dat je in de Ski Amadé voor elk wat wils vindt. Zowel de ervaren als de beginnende skiër kan hier namelijk prima terecht. Ga jij vooral op wintersport om te kunnen après skiën? Ook dan zit je goed in de Ski Amadé!

2. Saalbach Hinterglemm Leogang

Een terechte nummer twee is het skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang. Dit skiparadijs in Salzburger Land is één van de grootste skigebieden in Oostenrijk die uit één stuk bestaat. Je vindt er zo’n tweehonderd kilometer aan goed onderhouden skipistes. Bovendien zijn de skipistes geschikt voor wintersporters van verschillende niveaus én ben je verzekerd van sneeuwzekerheid. Mocht er namelijk niet voldoende sneeuw zijn gevallen, dan worden de pistes aangevuld met kunstsneeuw. Tot slot kun je ook als après skiër je hart ophalen in Saalbach Hinterglemm Leogang. Het gebied staat namelijk ook wel bekend als de gezelligste après-ski van heel Oostenrijk!

3. Silvretta Arena

De nummer drie in dit lijstje is iets minder bekend en toeristisch dan haar voorgangers, maar zeker ook de moeite waard om eens te bezoeken. De Silvretta Arena vind je in het Paznaundal, in het grensgebied tussen Zwitserland en Oostenrijk. De Silvretta Arena is de ideale plek voor de ervaren wintersporters, en ook voor free riders. In het gebied vind je namelijk een speciale ‘Smokkellaarsronde’ van zo’n vijfendertig kilometer lang van de plaats Ischql naar Samnaun en weer terug. En uiteraard vind je in de Silvretta Arena ook de overige benodigdheden voor een geslaagde vakantie. In het dal bevindt zich een bekende straat met voldoende barretjes, cafés en restaurants die je een gezellige avond kunnen bezorgen!

4. Zillertal 3000

Ook de nummer vier in dit lijstje, de Zillertal 300, biedt alles wat je nodig hebt voor een fijne wintersportvakantie. Naast een hoop gezelligheid en après ski mogelijkheden in bijvoorbeeld de Mayerhofen, vind je in dit gebied ook zo’n tweehonderd kilometer aan piste verspreid over twee verschillende dalen. Bovendien is de piste geschikt voor alle niveaus, zijn de gondels modern en nieuw en vind je er een speciale skibus. Tot slot hoef je je in de Zillertal 3000 niet druk te maken over of er voldoende sneeuw zal liggen. De Zillertal 3000 is sneeuwzeker, en beschikt zelfs over een gletsjer waar je in de zomer kunt skiën!

5. Sankt Anton Am Arlberg

We sluiten ons lijstje af met de Sankt Anton Am Arlberg in het alom bekende Tirol. Dit gebied in het westen van Oostenrijk is goed verbonden met het dichtbij gelegen Lech en biedt ongeveer driehonderd kilometer aan piste. Met een moeilijkheidsgraad tot drie kilometer hoogte én veel gezellige, kleine dorpjes in de buurt weet je dan ook zeker dat je voor elke type wintersporter goed zit in de Sankt Anton am Arlberg.

Ben jij na het lezen van dit artikel al enthousiast geworden over Oostenrijk? Overweeg dan ook eens een vakantiehuis in Oostenrijk te kopen. Naast dat je dan altijd een eigen plekje ter beschikking hebt tijdens je wintersportvakantie, kun je het bijvoorbeeld ook verhuren als je er zelf geen gebruik van maakt!

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*