Home > Reisbestemmingen > Europa > Reizen door Europa? Deze delicatessen moet je zeker geproefd hebben!
delicatessen als je uit europa

Reizen door Europa? Deze delicatessen moet je zeker geproefd hebben!

Is het eindelijk zover? Tijd voor een mooie reis? Dan heb je vast al nagedacht over bestemmingen. Soms is het fantastisch om lekker ver weg te gaan en andere culturen te ontdekken, maar ook dichter bij huis kun je het nodige beleven. Europa reis en vakantie tips zijn er bijvoorbeeld te over. Want waarom zou je ver van huis gaan als er ook ‘om de hoek’ genoeg leuks te ontdekken valt? Wat dacht je van een culinaire ontdekkingstocht dwars door het continent? Deze delicatessen moet je dan zeker geproefd hebben!

Curryworst in Duitsland

Bij onze oosterburen vind je misschien wel de beste ‘streetfood’ in Europa. Want wat is er nou leuker dan tijdens je stadswandeling even stoppen bij een kraampje voor een lekkere curryworst? Die kun je zo eten, in een broodje doen of je kunt in een restaurant neerstrijken om er een complete maaltijd van te maken. Dat hoeft trouwens niet per sé met een curryworst. Ook bockworst is een bekende Duitse delicatesse, net als de Frankfurter. Keus te over dus, waar loopt het water jou van in de mond?

Champagne in Frankrijk

De beste champagne drink je natuurlijk daar waar hij vandaan komt: in de Champagne in Frankrijk. De noordelijkste wijnstreek van Frankrijk staat bekend om de mousserende wijnen en alleen hier mogen die de naam champagne ook echt krijgen. Er zijn maar drie soorten druiven waar de echte champagne van gemaakt mag worden, dus het is een belevenis op zich om een glas aan je lippen te zetten. Maak er iets moois van met lekkere hapjes en een wijnboer die je alle ins en outs van zijn product vertelt. Lekker genieten!

Pasta in Italië

Natuurlijk is er in Italië in zo’n beetje élke streek wel iets lekkers te proeven, maar wat je in het hele land tegenkomt is heerlijke pasta. Niet zoals we die hier in de supermarkt kopen, gedroogd en met poederzakjes vol kruiden. Nee, de pasta in Italië wordt vers en met de hand gemaakt. Een heel klusje, maar dat proef je dan ook zeker. Een heerlijke Italiaanse tomatensaus erbij en je zult je vingers er bij aflikken.

Kaasfondue in Zwitserland

Ga je naar Zwitserland, dan ga je aan de kaasfondue. Dat kan haast niet anders. Ga er eens een avondje lekker voor zitten en geniet van de verschillende soorten kazen die dit Alpenland te bieden heeft. Lekker om met verschillende soorten brood te proberen en natuurlijk is zo’n avondje kaasfonduen pas echt geslaagd als je met een gezellige groep vrienden aan tafel gaat. Veel plezier!

Weet jij nog andere heerlijke delicatessen die je zeker geproefd moet hebben als je door Europa reist? Laat het ons in een reactie hieronder weten!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

2 comments

  1. Ik ben in Frankrijk een keer bij een wijnboer geweest! Was inderdaad echt een super leuke ervaring en heerlijke wijn natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*