Home > Reisbestemmingen > Europa > Toe aan de volgende vakantie? Zo verdien je hem meteen weer terug
huis verhuren terwijl je op vakantie bent

Toe aan de volgende vakantie? Zo verdien je hem meteen weer terug

De winter is inmiddels echt begonnen en de zomer(-vakantie) lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Zit je op je werk alweer weg te dromen bij de gedachte aan je volgende reis, maar word je daarbij gehinderd door je financiële middelen? De oplossing: verhuur je eigen woning, terwijl jij toch in het buitenland zit. Dankzij het inmiddels immens populaire Airbnb is het tijdelijk verhuren van je woonruimte makkelijker dan ooit. Zeker in een stad als Amsterdam kun je een leuk centje overhouden aan het doorverhuren van je woning. Daarmee verdien je al snel de kosten van je vakantie terug. Misschien houd je aan het einde van de rit zelfs nog wat over! Hoe pak je dat het best aan?

Hoe lang mag je je woning in Amsterdam verhuren via Airbnb?

Dat mag 60 dagen per kalenderjaar. Let wel dat dit alleen mag bij een koopwoning mits toestemming van de VVE of bij een huurwoning wanneer er toestemming is van de verhuurder.

Hoe bepaal je hoeveel een woning waard is?

In belangrijke factor is de grootte van de woning. Is de woning bijvoorbeeld geschikt voor twee of vier personen? Het antwoord hierop heeft invloed op het prijskaartje dat je aan het verhuren van je woning kunt hangen. Daarnaast spelen factoren als het seizoen mee en de postcode van de woning.

Hoe vind je een geschikte huurder?

Via Airbnb heb je de mogelijkheid om een aantal verificatie stappen in te stellen mocht je willen dat een gast direct kan reserveren. Denk hierbij aan minimaal 3 positieve recensies, een koppeling met een social media-kanaal en het uploaden van een identificatie bewijs. Daarnaast speelt je eigen gevoel en communicatie met de gast natuurlijk een belangrijke rol.

Hoe maak je je woning “verhuurproof”?

Berg je persoonlijke bezittingen op maar houd het wel persoonlijk. De charme van Airbnb zit hem in het huiselijke gevoel van de woningen, boven het vaak nogal klinische interieur van een “gewone” vakantiewoning. Met andere woorden: je hoeft niet alles van je muren te halen, maar die kwetsbare vaas die je van oma hebt geërfd, kun je wellicht beter in veiligheid brengen. Zorg wel dat je ze goed inpakt.

Tip: Berg je dure pannen op en leg een doek over de bank.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*