Home > Reistips > NPO Start kijken in het buitenland met een VPN
NPO start kijken

NPO Start kijken in het buitenland met een VPN

Je hebt het als reiziger vast wel eens meegemaakt. Je wilt graag NPO Start kijken maar beschikt niet over een VPN. Met een verfrissende cocktail in je hand zit je vervolgens vol verwachting naar het beeldscherm van je laptop te kijken. De live uitzending van je favoriete programma wil je ook tijdens je verblijf in het buitenland liever niet missen. Toch blijft het beeld op zwart.  Op het scherm prijkt de melding dat het vanwege uitzendrechten niet mogelijk is om de door jou geselecteerde uitzending buiten Nederland te bekijken. Een behoorlijke tegenvaller dus. Met een VPN, of ook wel Virtual Private Network genoemd, heb je deze mogelijkheid wel. Zo kun je waar dan ook ter wereld blijven genieten van programma gemist, je favoriete sportprogramma of diverse live uitzendingen. Maar hoe werkt een VPN eigenlijk?

Waarom heb ik een VPN nodig buiten Europa?

Als je op vakantie bent binnen Europa, zul je in veel gevallen gewoon live uitzendingen of gemiste afleveringen kunnen bekijken. Bevind jij je buiten de EU, dan kun je te maken krijgen met een blokkering. Dit komt doordat de makers van het betreffende televisieprogramma liever niet willen dat dit buiten de Europese Unie wordt uitgezonden. Zeker als je televisie wilt kijken via NPO Start heb je hiermee te maken.

Aan de hand van jouw IP-adres weten ze namelijk exact waar jij je bevindt. Met een VPN voorkom je dit. Hiermee zijn niet alleen je gegevens en dataverbinding beveiligd, maar kunnen er ook omleidingen gemaakt worden. Een Virtual Private Network kan je namelijk verbinden met een externe server in een land binnen de Europese Unie. Op deze manier lijkt het alsof jouw IP-adres afkomstig is uit bijvoorbeeld Nederland. Zo kun je dus ongestoord NPO Start kijken in het buitenland.

Een VPN gebruiken als je op vakantie televisie wilt kijken

Zeker als je op vakantie bent of graag reist, is het fijn als je op de hoogte kunt blijven van het laatste nieuws uit Nederland of diverse live uitzendingen. Een VPN is daarbij onmisbaar. Zeker als je graag NPO Start wilt kijken buiten Europa kun je niet zonder een goed werkend Virtual Private Network. Hiermee kun je ongestoord programma’s streamen vanaf je smartphone of tablet.

Na het kiezen van een VPN kun je deze makkelijk installeren op ieder gewenst apparaat. In veel gevallen hoef je alleen maar een app te downloaden en een account aan te maken bij de VPN-aanbieder. Vanaf dat moment worden uitzendingen via NPO Start niet meer geblokkeerd op basis van je locatie, Je wordt dus keurig en op een veilige manier omgeleid naar een server binnen de Europese Unie.

Nederlandse live uitzendingen kijken in het buitenland

Tegenwoordig nemen we onze tablet, laptop en smartphone overal mee naar toe. Ook op vakantie dus. Reden te meer dus om ervoor te zorgen dat je ook in het buitenland Nederlandse live uitzendingen kunt bekijken. Een Virtual Private Network maakt dat mogelijk. Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat jouw data veilig en versleuteld verstuurd wordt. Zo ben je dus ook op vakantie in het buitenland verzekerd van een veilige internetverbinding.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*