Home > Reis thema's > Stedentrips > Een citytrip naar Barcelona: 3 tips!
citytrip naar Barcelona

Een citytrip naar Barcelona: 3 tips!

De prachtige Spaanse stad Barcelona is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië. Er is ontzettend veel te zien en er heerst een aangenaam mediterraan klimaat. Hierdoor is de stad het hele jaar door het bezoeken waard. In de zomermaanden kan het echter wel erg warm worden in deze bruisende metropool. Gelukkig ligt de stad aan de Middellandse zee en beschikt het over een geweldig standsstrand. Weten wat je nog meer kunt doen tijdens je citytrip naar Barcelona? Wij zetten 3 tips voor je op een rij!

1.De Gotische wijk

De Gotische wijk in Barcelona, oftewel Barri Gòtic, was vroeger een Romeins dorp. De wijk ligt in het hart van de oude binnenstad, vlakbij de beroemde Las Ramblas. De sporen van het Romeinse verleden zie je nog op veel plekken terug in deze gezellige wijk. Je waant je in een andere wereld in het doolhof van smalle straatjes, kleine boetiekjes en knusse cafés. Af en toe kom je uit op een gezellig plein, waar je op een terras van een heerlijk drankje of een lekkere lunch kunt genieten. Bezoek ook zeker enkele van de vele bezienswaardigheden die je in deze wijk kunt vinden. Denk aan de imposante Gothico Kathedraal en de handelaars paleizen. Loop daarnaast ook naar de wachttoren op het plein van Plaça del Rei. Op dit indrukwekkende plein was vroeger het paleis van de koninklijke familie gevestigd.

2. Park Güell

Tijdens je citytrip naar Barcelona is er één park dat je absoluut niet mag missen: het beroemde Park Güell. Dit in het stadsdeel Gràcia gelegen stadspark, wordt jaarlijks door veel toeristen bezocht. Niet voor niets, want dit park, met een oppervlakte van 15 hectare, is het terrein van de wereldberoemde kunstenaar Gaudí. Dankzij deze kunstenaar beschikt het park nu over prachtige mozaïeken, sprookjesachtige begroeiing en de beroemde salamanders van Gaudí. Een klein deel van het park, waar je onder andere de mozaïekbankjes vindt, is niet meer gratis toegankelijk. Je dient hiervoor een toegangsticket te kopen en staat soms even in de rij. Heb je hier geen zin in? Geen probleem! Ruim 80% van het park is gratis toegankelijk en ook hier is meer dan voldoende te zien. Tip: wandel helemaal naar boven, je hebt vanaf daar een prachtig uitzicht over de stad!

3.De wijk El Born

Veel toeristen weten de gezellige wijk El Born inmiddels te vinden, maar hij wordt ook nog vaak over het hoofd gezien. Zonde, want deze geliefde wijk in hartje Barcelona is dé plek voor wie uitgebreid wil eten, drinken of winkelen. El Born ligt naast de Gotische wijk, maar is net wat ruimer van opzet. De wijk kent talloze originele boetiekjes, knusse restaurants en gezellige cafés. Vooral in de straten Carrer dels Flassaders, Carrer de Grunyi en Carrer dels Mirallers kun je heerlijk shoppen. Voor echte Spaanse tapas loop je vervolgens door naar de pleinen Plaça de Sant Cugat en Plaça de Sant Pere. Wie dol is op kunst en cultuur brengt een bezoek aan de Santa Maria del Mar kerk of het Picasso Museum. Wil je tijdens je citytrip een mooi plaatje schieten? In deze wijk vind je ook één van de meest gefotografeerde huizen van Barcelona: het fotogenieke Casa de las flores.

Naast deze top 3 valt er natuurlijk nog veel meer te zien. De mogelijkheden in deze wereldstad zijn eindeloos. Dus pak je koffers en ontdek zelf wat Barcelona te bieden heeft!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*