Home > Reistips > De 5 beste apps voor op wintersport
beste apps voor wintersport

De 5 beste apps voor op wintersport

Binnenkort op wintersport? Of is het hartje zomer, maar wil je alvast genieten van de winterse voorpret? Dat kan met de beste wintersportapps. Er zijn een aantal apps die jouw wintersport nog leuker maken. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Natuurlijk gaat jouw smartphone mee op reis. Zorg wel dat je een telefoon hebt met een goede accu en eventueel met een databundel. Wat dacht je van een iPhone 8 bij Telfort?

1. Maps 3D Pro

Lekker laveren op de piste met een goede route? Dat kan met Maps 3D Pro. Deze app is namelijk exclusief ontworpen voor skiërs en snowboarders. Dankzij de hoogtemeter kun je bijvoorbeeld precies zien waar jij je bevindt. De 3D-kaarten zijn mooi om te zien en je krijgt een duidelijk overzicht van de routes in de omgeving. Voor deze app betaal je wel een kleine vergoeding.

2. Snowciety

Een sociaal netwerk dat gericht is op wintersport? Dat vind je in de app Snowciety. Je kunt je vrienden toevoegen, zodat jullie je gegevens kunnen vergelijken. Aan de hand daarvan kun je onder andere zien waar zij ergens op de skihelling zijn. Verder krijg je statistieken over je prestaties, die je ook weer kunt delen met je vrienden. Zo ben je lekker competitief op wintersport! Zowel in de Google Play Store als in de App Store is deze app gratis te downloaden.

3. First Tracks with Helly Hansen

Kun jij ook niet meer wachten om de helling op te gaan als je weet dat het ’s nachts flink gesneeuwd heeft? Met de app First Tracks ben jij gegarandeerd een van de eersten die op de lange latten staat wanneer er ’s nachts een pak sneeuw gevallen is. Deze app laat namelijk de vroege wekker afgaan wanneer het in de nacht gesneeuwd heeft, terwijl je lekker uit kunt slapen als er geen sneeuw gevallen is. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.

4. Sneeuwhoogte.nl

Waar je ook gaat skiën, de sneeuwhoogte is natuurlijk altijd van belang. Met de app Sneeuwhoogte.nl kun je precies zien wat de sneeuwhoogte is op een willekeurige locatie. Naast de sneeuwhoogte kun je ook zien wat de weersvoorspellingen zijn voor de bestemming van jouw keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van een van de 3 beste wintersportbestemmingen? Bovendien krijg je een melding als er verse sneeuw is gevallen en zie je precies welke pistes er open zijn. Je kunt deze gratis app vinden in de App Store en in de Play Store.

5. Wintersport App

De Wintersport App werd speciaal ontwikkeld door de Nederlandse Ski Vereniging. Leden van deze vereniging kunnen dan ook rekenen op leuke kortingen. Maar ook als je geen lid bent, is het een interessante app. Je kunt er namelijk uitgebreide informatie vinden over de sneeuwcondities in het gebied van je keuze en je ziet handige kaartjes en statistieken. Verder kun je van alles lezen over de pistes in de buurt. Deze app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*