Home > Reis inspiratie > Campingvakanties in Kroatië; 3 onmisbare tips!
camperen in kroatie

Campingvakanties in Kroatië; 3 onmisbare tips!

Een overvloed aan zon, idyllische kustplaatsen, geweldige campings van goede kwaliteit en een prachtige natuur. Dit alles vind je in Kroatië. Daarom een hele populaire bestemming voor kampeerders. Waar vind jij je droomplek? Lees onderstaande campings Kroatië tips en het komt vast helemaal goed. 

Campingvakantie in Kroatië: eilandhoppen

Langs de kust van Kroatië vind je hele mooie eilandjes. Je kunt ze met je eigen auto goed bereiken. Ken je bijvoorbeeld Krk? Door middel van een brug is dit eiland verbonden aan het vaste land. Je begrijpt dat je dan profiteert van de gezelligheid, uniciteit en gemoedelijkheid van een eiland, maar tegelijkertijd is het eenvoudig om het vaste land weer te bereiken. Niks geen lastige verbindingen en overtochten. Twee toplocaties op dit eiland zijn: Camping Bor en camping Krk. Deze campings krijgen allebei een ruime 8 op o.a. Zoover.

eilandhoppen campingvakantie kroatie

Campings in Kroatië: kijk wat anderen doen

Natuurlijk is het leuk om eens iets anders te doen dan de rest. Toch is het vaak niet zonder reden dat vakantiegangers massaal voor een bepaalde regio kiezen. Je wilt het liefst in de middle of no where kamperen en onontdekte plekken zoeken, maar dit is niet altijd even handig. Volg je de massa, dan zul je merken dat het in die omgeving prachtig is. Maak het jezelf daarom niet moeilijk en geniet van de meest populaire vakantieregio’s die bezaaid zijn met geweldige kampeeropties. Hier vind je vaak ook de meest gezellige dorpjes.

campervakantie in kroatie

Kies je bijvoorbeeld voor Polidor in Funtana, dan zie je dat ook in Istrië nog rustige campings te vinden zijn. Ga je graag naar kustplaats Rovinj, erg populair, dan is camping Ulika een rustige en kleinschalige optie.

Wat moet je absoluut doen tijdens je campingvakantie in Kroatië

Dat is nou zo prettig aan kamperen in Kroatië; zelfs topcampings zijn goed te betalen. Sta jij graag op een vier- of vijfsterren camping, dan zul je zien dat de prijs enorm meevalt. Zeker als je het vergelijkt met de prijzen in andere Europese landen. Twijfelen je nog of kamperen bij jullie past? Dan kun je dat in Kroatië goed uitproberen.

Luxe is hier prima betaalbaar. Waarom zou je op een oncomfortabel luchtbed gaan liggen? Safaritenten met alles erop en eraan zijn in Kroatië meer dan betaalbaar. Boek je een plekje op camping Krk, dan heb je zelfs de beschikking over een vaatwasser. Laat het afwasteiltje dus gewoon lekker thuis. Kroatië is uiterst geschikt voor twijfelende en aarzelende kampeerders.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*