Home > Reisbestemmingen > Europa > Op vakantie tijdens kerst? Bezoek een kerstmarkt!
bezoek een kerstmarkt een Duitsland

Op vakantie tijdens kerst? Bezoek een kerstmarkt!

Nu het sinterklaasfeest voorbij is kunnen we ons weer gaan voorbereiden op het volgende feest, het kerstfeest. Om een beetje in de kerstsfeer te komen zal er in dit artikel een aantal leuke kerstmarkten in Duitsland besproken worden die het bezoeken zeker waard zijn. Zo kun je het bezoek aan de kerstmarkt prima combineren met een weekendje weg!

Wat heeft Duitsland te bieden?

Tijdens de maand december komt heel Duitsland in de kerstsferen en kun je bijna in elke stad wel eindeloos over kerstmarkten dwalen. In dit artikel gaan we niet alle kerstmarkten in Duitsland bij langs, want dit zijn er nogal wat, maar doen we een greep uit het aanbod.

Düsseldorf

De kerstmarkt die elk jaar weer in de top 10 terecht komt is toch wel de kerstmarkt in Düsseldorf. Zes verschillende pleintjes zijn ingericht met allemaal verschillende kraampjes en elk pleintje heeft zo weer zijn eigen thema. Düsseldorf wordt vaak gezien als de meest populaire kerstmarkt onder de Nederlanders. De kerstmarkten van Düsseldorf zijn te bezoeken vanaf 22 november tot 30 december.

Oberhausen

De kerstmarkt van Oberhausen is ook erg populair onder de Nederlanders. Bij de kerstmarkt in Oberhausen heb je niet alleen de leuke kraampjes en een lekker sfeertje. De kerstmarkt bevindt zich namelijk op het terrein van een groot winkelcentrum, het winkelcentrum biedt onderdak aan meer dan 200 winkels. Je kunt hier dus ook lekker al je kerstinkopen komen doen. De kerstmarkt in Oberhausen is te bezoeken vanaf 16 november tot 23 december.

Berlijn

In Berlijn zijn er door de hele stad wel kerstmarkten te vinden en als je dit allemaal wilt zien heb je zeker langer nodig dan een weekendje. Wanneer je een weekend in Berlijn bent dan kun je ervoor kiezen om de populairste kerstmarkten als Gedachtniskirche en Potsdamer Platz te bezoeken. Maar wanneer je dan nog tijd over hebt is het zeker de moeite waard om nog wat langer door de stad te lopen en naar meerdere kerstmarktjes te gaan.

Ga onbezorgd op pad, sluit een reisverzekering af!

Tijdens de kerstmarkten is het erg druk op de straten en kan het maar zo gebeuren dat bijvoorbeeld je mobiel gestolen wordt. Het is daarom verstandig om een reisverzekering af te sluiten zodat je gedekt bent voor diefstal. Op Reisverzekering.nl kun je de verschillende reisverzekeringen vergelijken om zo tot een passende reisverzekering te komen, zodat jij onbezorgd de kerstmarkten kan bezoeken en genieten van de heerlijke kerstsfeer.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*