Home > Reis thema's > Verre reizen > Met deze tips kun je zelfs als student de wereld rond reizen
werken in buitenland

Met deze tips kun je zelfs als student de wereld rond reizen

Student zijn. Het is niet altijd even makkelijk. De vierjarige opleidingen lijken soms zelfs oneindig. Jouw focust wordt aan alle kanten gevraagd, terwijl jij moeite doet om jouw hoofd boven water te houden. Naast college’s bezoeken en tentamens halen, heb je natuurlijk een bijbaan. Je hebt vrienden waarmee je wilt afspreken. Sommige van ons hebben zelfs een relatie waar we extra tijd voor vrij moeten maken. Uitgaan hoort er ook bij. En natuurlijk reizen. Toch als alle kosten zijn betaald is het een beetje moeilijk om jouw passie uit te oefenen. Je wilt binnen een jaar feesten op Gran Canaria, rijden op een kameel in Marokko, genieten van de geschiedenis van Hongarije en dan bijkomen op een mooi strandje op Corfu.

Misschien heb je wel genoeg tijd om in te vullen, maar het verzamelen van al de nodige financiën blijft een uitdaging. Veertig uur werken valt niet te combineren met je studie. Hoe moet jij dan komen aan dat geld? 

Flexwerken

Je eerste optie is flexwerken. Wat is flexwerken? Dat is flexibel bepalen wanneer, waar en hoelang jij werkt. Voor een student is dit ideaal omdat je om jouw schoolrooster kunt plannen. Flexwerken kun je vaak doen vanuit een uitzendbureau. Er zijn verschillende uitzendbureau’s, speciaal voor studenten, waarbij je alle vrijheid hebt jouw uren zelf in te delen. Je moet natuurlijk wel ervoor zorgen dat je aan de geëiste uren komt.

In het buitenland werken tijdens een tussenjaar

De meeste studenten kiezen voor een tussenjaar. Dit kun jij ook doen. In dat tussen jaar kun je dan een baan zoeken in het buitenland. Er zijn tegenwoordig verschillende bedrijven in het buitenland die vragen naar studenten en starters. Werken in het buitenland geeft je de mogelijkheid om tegelijkertijd geld te sparen om je studie af te betalen, en te genieten van een ander land en cultuur. Je kunt dit vanuit jezelf regelen of een organisatie. Als je eenmaal weet naar welk land je wilt, kun je dan solliciteren bij een bedrijf die jou interesseert. Vaak wordt je aangeraden een land te kiezen waar je nog nooit bent geweest. Dit maakt de ervaring merkwaardiger. Als je ervoor kiest om in het buitenland te werken tijdens jouw tussenjaar, laat het dan bijzonder zijn.

Reizen combineren met je studie

Naast het flexwerken en een tussenjaar nemen, kun je het reizen combineren met jouw studie. Denk aan een stage en misschien zelfs een minor. Er zijn voldoende scholen die de optie bieden om je minor of afstudeerstage in het buitenland te doen. Je moet er wel opletten dat je op een geschikte moment vertrekt. Anders kun je studievertraging oplopen en dat willen we natuurlijk niet. Want na al het studeren moet je weer een vliegtuig kunnen pakken naar Ibiza om te kunnen vieren dat je bent geslaagd.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*