Home > Reistips > Dichtbij de grens: Keulen
keulen in duitsland

Dichtbij de grens: Keulen

Keulen is één van die Duitse steden die je eens in je leven bezocht moet hebben. De stad is mooi, bijzonder, gezellig en heeft een heleboel te bieden. Bovendien is dit één van de vele leuke Duitse steden net over de grens, wat maakt dat je prima met de auto weg kunt. Hierdoor leent deze mooie plaats zich uitstekend voor een heerlijk dagje weg naar Duitsland of voor een gezellige citytrip.

Bezienswaardigheden in Keulen

In Keulen zijn er ontzettend veel mooie plekken en gebouwen die we je graag aanraden voor je dagje uit of je weekendje weg! We hebben de mooiste bezienswaardigheden van deze Duitse stad voor je op een rijtje gezet.

  • De Dom. De Dom is niet te missen wanneer je door Keulen heen loopt. Deze magische kathedraal met haar hoge torens steekt overal bovenuit en is zowel van binnen als van buiten prachtig om te bewonderen. Geniet van de glas-in-lood ramen en beklim de torens om de stad van bovenaf te bewonderen.
  • Dit is het historische centrum van de stad. Hier vind je gezellige winkels, restaurants en cafés in een straat die alleen toegankelijk is voor voetgangers. Hier vind je het echte stadsgevoel, maar dan op een knusse en gezellige manier.
  • Ga je in december een dagje naar Keulen met de auto? Bezoek dan één van de vele kerstmarkten! Deze stad staat bekend om haar gezellige kerstmarkten, vol heerlijke etenswaren, glühwein, gezellige muziek en natuurlijk echte kerstsfeer. Dit mag je niet missen!
  • Het stadhuis. Het stadhuis wordt hier het Rathaus genoemd en is een mooi gebouw om te bewonderen dankzij de bijzondere architectuur. De torens van het stadhuis werden al in 1407 gebouwd en zijn behoorlijk hoog. Het stadhuis is opgedeeld in drie delen: het gemeentehuis zelf, het Spaanse gebouw en het Pretorium. In het Pretorium vind je zelfs nog ruïnes van Romeinse gebouwen. Dé plek om te bezoeken als je een liefhebber van geschiedenis bent!
  • De kabelbaan over de Rijn. Wil je de stad niet alleen vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht bewonderen? Neem dan de kabelbaan over de Rijn. Dit is niet alleen een bijzondere manier om de rivier over te steken, maar je hebt ook een prachtig uitzicht over Keulen zelf. Vooral ’s avonds is de kabelbaan een aanrader!
  • De wijk Belgische Viertel. Deze wijk is gelegen in het hippere gedeelte van Keulen, waar veel jongeren heen gaan om elkaar te ontmoeten en iets te drinken. In deze wijk vind je leuke restaurants, hippe cafés en unieke winkeltjes. Bovendien kan je genieten van de gezelligheid op het Brüsseler Platz-plein.

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie bezienswaardigheden in Keulen! Bezoek de stad en ontdek het zelf. We zijn benieuwd waar jij enthousiast over bent! Via de site van de Keulense VVE vind je de meeste up to date informatie.

De milieuzone Van Keulen

In Keulen is er sinds een aantal jaar een milieuzone ingesteld. Dit houdt in dat niet alle auto’s welkom zijn in de stad, omdat ze te schadelijk zijn voor het milieu en schadelijk zijn voor de luchtkwaliteit in de stad. Wanneer je met de auto naar Duitsland, moet je een milieusticker aanvragen. Deze sticker vraag je aan op basis van het kenteken van jouw auto en de sticker geeft aan hoe schadelijk jouw auto is voor het milieu. Ontvang je een sticker met een rode kleur? Dan mag je met jouw auto Keulen helaas niet binnenrijden. De milieuzone in de stad is alleen nog maar toegankelijk voor auto’s met een groene milieusticker: auto’s die weinig schade toebrengen aan het milieu.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*