Home > Reisbestemmingen > Europa > Roadtrip met de motor door Europa
roadtrip europa

Roadtrip met de motor door Europa

Motorrijden is een fantastische bezigheid, maar het is extra speciaal wanneer je rijdt door bijzondere landschappen. Dit continent leent zich uitstekend voor bijzondere en spectaculaire ritten, waar jouw motorskills getest worden, maar waar je ook kunt genieten van de natuur die dit continent te bieden heeft. Van oost naar west en van noord naar zuid… er valt overal iets moois te ontdekken en er lopen diverse mooie motorroutes door Europa. Een roadtrip door het Europese landschap op de motor is het allerleukste als je van tevoren plant waar je heen gaat rijden. Zo kan je genieten van je reis, zonder de mooiste plekken te missen. Wij vertellen je waar je aan moet denken tijdens het plannen van je motortrip!

Reizen door Europa op de motor

Wanneer je op de motor gaat reizen door Europa, is het fijn om een route te plannen. Dit is niet alleen fijn omdat je dan richting geeft aan je reis en je weet waar je naar toe gaat, maar ook is het fijn omdat je zo voorkomt dat je constant op snelwegen blijft hangen, waar het motorrijden helemaal niet zo interessant is. Er zijn diverse standaard routes die je kunt rijden, zoals de motorroute door Portugal, waarbij je gaat rijden door Portugal van Vide naar Covilha, of de route door Oostenrijk van Ferleiteren naar Heiligenblut, maar dit zijn allemaal korte routes. Bedenk van tevoren welke landen je wilt bezoeken tijdens je motorvakantie door Europa op de motor en plan binnen deze landen mooie motorroutes. Zo haal je het beste uit je trip!

Check je motor

Wanneer je je voorbereidt op een motorroadtrip door Europa, dan is er niets zo verstandig als je motor laten checken. Eigenaren van een motor zijn niet verplicht om hun motor ieder jaar APK te laten keuren, maar wij raden je absoluut aan om je motor voorafgaand aan je rondreis door Europa goed te laten controleren. Laat goed naar je banden kijken, kijk of je motor motorisch goed in orde is en neem altijd wat basisgereedschap mee zodat je onderweg altijd iets bij de hand hebt.

Beste reistijd

Het is lastig om te zeggen wat de beste reistijd is voor een roadtrip op de motor wanneer je (nog) geen specifiek land of niet één land in gedachten hebt. Binnen Europa heersen er al veel verschillende klimaten en dus is het weer niet in ieder land hetzelfde. Wel raden we het je af om in de winter door bergachtige gebieden te rijden. Het is dan glad en onverantwoord om met de motor over smalle bergweggetjes te rijden.

Wegenvignet aanvragen

Voor sommige landen heb je een wegenvignet nodig om gebruik te kunnen maken van bepaalde wegen in dit land. Dit vignet geeft aan dat je betaald hebt om gebruik te mogen maken van het wegennetwerk (en dan vooral de snelweg) in het desbetreffende land. Je hebt dit niet voor iedere snelweg en niet voor ieder land nodig, maar daarom is het slim om te controleren of er in de landen waar jij doorheen rijdt een vignetplicht geldt. Je kunt deze vignetten dan van tevoren aanvragen. Door middel van elektronische controles wordt er gecontroleerd of je betaald hebt voor je wegenvignet en of je deze op het kenteken van je voertuig hebt aangevraagd. Ga jij op de motor naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Hongarije en moet je je aanvraag nog doen? Check deze pagina voor meer informatie over een tolvignet en het aanvragen van een wegenvignet.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*