Home > Reisbestemmingen > Afrika > De Big 5 spotten in het Hluhluwe-Imfolozi National Park
Hluhluwe National Park

De Big 5 spotten in het Hluhluwe-Imfolozi National Park

Zuid-Afrika heeft een enorm rijk en divers dierenleven en is een van de tóp bestemmingen waar je op safari kunt gaan. Veel toeristen kiezen ervoor om het Kruger National Park te bezoeken tijdens een groepsreis door Zuid-Afrika, dat het grootste en meest bekende nationale park van Zuid-Afrika is. Maar wist je dat er nog veel meer mooie natuurparken zijn in Zuid-Afrika waar je de Big 5 kunt spotten? Wij leggen uit waarom een bezoek aan het Hluhluwe National Park de moeite waard is.

zebra

De Big 5 spotten in het Hluhluwe National Park

Als je graag de Big 5 wilt zien – leeuw, neushoorn, buffel, olifant en luipaard of cheeta – dan kun je ook terecht in het Hluhluwe National Park. Dit wat kleinere nationale park vindt je in de provincie KwaZulu Natal. Wat het park bijzonder maakt is dat er grote aantallen neushoorns leven. De kans dat je deze zeer bedreigde dieren tegenkomt in het park is dan ook zeer groot. Het park bestaat uit twee delen, het Hluhluwe National Park en het Imfolozi National Park, die zijn samengevoegd. Het park werd opgericht in 1895 om de neushoorns in het gebied te beschermen, en is daarmee het oudste nationale park van Zuid-Afrika. De landschappen in het park zijn heel afwisselend, met beboste heuvels en open graslanden. Verschillende rivieren doorkruisen het park, dat daardoor een weelderig groene vegetatie kent. Je treft er niet alleen de Big 5, maar ook talloze andere diersoorten, zoals o.a. zebra’s, giraffen, gnoes, koedoes, hyena’s, impala’s én wilde honden. Ook leven er meer dan 300 vogelsoorten in het park.

neushoorn

Overnachten in het Hluhluwe-Imfolozi National Park

Je kunt het Hluhluwe-Imfolozi National Park bezoeken met je eigen huurauto. Er lopen een aantal geasfalteerde en grindwegen door het park die je kunt berijden. Overnachten kun je in een van de kampen, waarvan Hilltop Rest Camp het grootste is. Daarnaast kun je kiezen voor een verblijf bij een privé accommodatie in het park waar je wordt meegenomen op safari in een open voertuig. Het is ook mogelijk het park als dagbezoeker te bezoeken vanuit St. Lucia of andere accommodaties in de omgeving. In het park kun je ook begeleide wandelingen maken.

verkeersbord

Safari en strandvakantie

Een groot voordeel van een safari in het Hluhluwe National Park is dat je het heel goed kunt combineren met een strandvakantie. De provincie KwaZulu Natal ligt aan de Indische Oceaan en heeft een heerlijk warm klimaat. Zelfs in de Zuid-Afrikaanse winter zakt de temperatuur aan de kust zelden onder de 20 graden. De stranden van de Dolphin en Elephant Coast zijn eindeloos en ongerept, hier hoef je niet te vechten om een stukje strand waar je je handdoek neer kunt leggen! Het water van de Indische Oceaan heeft een lekkere temperatuur, en in de golven kun je goed surfen. Een paar dagen ontspannen aan het strand kan een heerlijke afsluiter zijn van een enerverende safari vakantie!

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*