Home > Reistips > Goedkoop reizen; error fares en andere tips
reis plannen bestemmingen

Goedkoop reizen; error fares en andere tips

Het leven van een reisliefhebber is een duur leven. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn: er zijn manieren om te kunnen genieten van een droomvakantie, zonder daarbij te veel te betalen! Wil jij binnenkort op reis? Lees dan snel verder, want wij hebben een aantal handige tips en tricks voor je op een rij gezet.

Error fares

Vraag jij je soms ook af waarom mensen met een gelimiteerd budget tóch kunnen afreizen naar de mooiste plekken van de wereld? Waarschijnlijk maken zij gebruik van error fares, ofwel fouten in het systeem van luchtvaartmaatschappijen en hotels. Zo kan het voorkomen dat de normaal peperdure vlucht van Brussel naar New York opeens maar 86 euro kost. Meestal worden de fouten er binnen enkele dagen uit gehaald, maar wie er vlug bij is, kan veel geld besparen!

Er zijn verschillende websites die je kunnen helpen bij het vinden van zo’n error fare. De meest bekende zijn:

Houd er wél rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen en hotels op elk moment hun prijzen kunnen wijzigen. Boek dan ook pas je verblijf nádat jij je tickets ontvangen hebt. Zo loop je geen risico dat je geen vlucht hebt naar jouw droombestemming!

Timing is alles

Je hebt het vast weleens gehoord; wanneer en de tijd alvorens het boeken kan grote invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Het hoogseizoen en laagseizoen zijn natuurlijk vanzelfsprekend; voor populaire bestemmingen als Spanje en Turkije betaal je in juli of augustus de hoofdprijs. Maar het verschilt per land of stad wat de goedkoopste maand is om naartoe te reizen, of het goedkoopste moment om te boeken. Een reis naar Londen is bijvoorbeeld goedkoper om in januari te doen dan in oktober.

De tijd van de dag en op welke dag van de week je boekt, hebben ook invloed op de prijs van je vliegtickets. De goedkoopste dag om te boeken voor de meeste bestemmingen is op dinsdag. De beste dag om te vliegen is op een woensdag.

Benieuwd naar de goedkoopste boek- en verblijftijd voor jouw bestemming? Ontdek hoe je goedkope vluchten vindt via deze Jaarlijkse Vluchtstudiepagina of via deze tool!

Maak tussenstops

Als je een verre reis maakt, zoals naar Thailand, moet je waarschijnlijk overstappen. Je kan dan op het vliegveld wachten totdat de volgende vlucht vertrekt, maar je kan ook wat extra uren of dagen tussen vluchten inbouwen. Dit zodat je tijd hebt om de omgeving waar je bent te verkennen. Zo kun je van meerdere bestemmingen genieten tijdens dezelfde vakantie!

vliegveld reizen

Maak combinaties

Het kan een stuk goedkoper zijn om met verschillende luchtvaartmaatschappijen te vliegen, en zo je reis in elkaar te ‘knutselen’. Maatschappijen werken vaak met elkaar samen om de vluchtfrequentie te verhogen. Zo zijn er doorgaans meerdere combinaties mogelijk voor één reis. Door goed te kijken en vergelijken kun je geld besparen op jouw reis.

Er zijn ook mogelijkheden om vliegtickets te koppelen met een verblijf. Online vind je hiervoor vaak goede mogelijkheden. Ook kan het helpen om een auto te huren bij zo’n combinatie.

Tot slot

Ter afsluiting geven wij nog enkele korte tips om geld te besparen voor je vakantie:

  • Boek niet té vroeg
  • Kijk en vergelijk
  • Verwijder je browsercookies (óók luchtvaartmaatschappijen houden bezoekersgedrag bij en zouden hun prijzen licht kunnen aanpassen)
  • Wees flexibel met je data
  • Vertrek vroeg in de ochtend

Heb jij nog tips om geld te besparen op reizen? Deel ze op onze social media-kanalen! Kijk gerust rond op onze pagina voor verdere reistips. Wij wensen je veel reisplezier!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*